УКР РУС

Ван Бронкхорст: "Зоря" – сильна і впевнена команда

19 жовтня 2016 Читать на русском

Наставник "Фейєнорда" Джованні ван Бронкхорст на прес-конференції поділився очікуваннями від матчу проти "Зорі" в Лізі Європи.

"Ми дуже добре підготувалися. Дивились матчі "Зорі" проти "Фенербахче" і МЮ. Провели детальний аналіз суперника. Грали з "Зорею" два роки тому. Тренер і деякі футболісти залишилися. В цілому, команда інша. Вони показали, що дуже сильні в попередніх зустрічах Ліги Європи. На нас чекає складна гра.

Ліга Європи або чемпіонат Нідерландів? Для нас обидва ці турніру дуже важливі. Було б дивно, якби ми готувалися до двох турнірів, а в підсумку вирішили, що важливий тільки один. Для розвитку команди, гравців і клубу, безумовно, важливі єврокубки.

Для нас важливо забити голи і не давати супернику шанси відзначитися в наші ворота. Знаємо, що "Зоря" грає дуже компактно, вони відмінно вибігають в контратаки.

"Зоря" – сильна команда, впевнена. Ми теж повинні грати впевнено. Треба грати уважно в перші хвилини. Будемо намагатися діяти так само, як і в матчах з "Манчестер Юнайтед" і "Фенербахче". У нас більше шансів перемогти вдома, тому треба ці шанси використовувати. У цій групі для нас два найближчих матчі дуже важливі.

Я повинен враховувати фізичний стан хлопців. Графік непростий. Найближча важлива гра у нас вже завтра, тому, в першу чергу, концентруємося саме на ній.

Еліа? Завтра він грати не буде. Бачив, як він грав в понеділок. Грав добре. Більше проблем з плечем не було. Тренуватися Еліа буде, але грати завтра – ні.

Той матч проти "Зорі", два роки тому, я ніколи не забуду. Це було щось фантастичне. Ми вели 3:0, однак потім рахунок став нічийним – 3:3. Нам вдалося забити гол на останніх секундах. Це буває досить рідко. Минулого тижня ми переглядали ту гру. Але тепер і команда, і ситуація інші.

Карім Аль-Ахмаді? Він дуже важливий для нас. Зважаємо на його вік під час тренувань, але він дуже важливий. Карім допомагає збільшувати тиск на суперника, допомагає будувати гру біля воріт супротивника.

Нинішня команда "Фейєнорда" найсильніша за час мого перебування. Дуже радий цьому. У команди є характер. Радий, що в цьому є і моя заслуга", – сказав ван Бронкхорст.

Матч 3-го туру групового раунду Ліги Європи "Фейєнорд" – "Зоря" відбудеться 20 жовтня у Роттердамі. Початок о 22:05. Матч обслужать фартові арбітри з Латвії. Наставник “Зорі” Юрій Вернидуб пригадав протистояння цих команд 2-річної давності.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях