УКР РУС

Голкіпер Ейбара з пенальті втратив шанс врятувати нічию з Кадісом, Севілья сенсаційно поступилась Ельче

6 березня 2021 Читать на русском

У суботу в рамках 26-го туру Ла Ліги відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 26-й тур

Вальядолід – Хетафе – 2:1

Голи: Плано, 14, Вайссман, 24 – Мата, 37

Вилучення: Мата, 85 (Хетафе)

Ельче – Севілья – 2:1

Голи: Гуті, 70, Карільйо, 77 – де Йонг, 90+1

Кадіс – Ейбар – 1:0

Гол: Негредо, 40

Нереалізований пенальті: Дмітровіч (Ейбар), 56

Атлетіко – Реал: Зідан оголосив заявку на мадридське дербі – Лунін, Бензема та ще 18 гравців у списку

Вальядолід у рідних стінах приймав Хетафе. Перша половина зустрічі виявилась результативною. На 14-й хвилині Плано вивів господарів уперед, а на 24-й їхню перевагу збільшив Вайссман. Під завісу тайму "сині" змогли відквитати один гол – відзначився Мата.

У середині другого тайму господарі залишились без тренера, який отримав пряму червону за суперечки з арбітром. До кінця матчу гості відчайдушно намагались вирвати хоча б нічию, але в атаці нічого не вдавалось. На 85-й Мата отримав червону, чим зруйнував шанси Хатафе на мирову. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Вальядоліда – 2:1.

Севілья завітала до одного з аутсайдерів турнірної таблиці Ельче. Здавалося б, у підопічних Хулена Лопетегі не повинно було виникнути проблем з валенсійцями, але... Провисівши весь перший тайм на воротах господарів, нервіонці пішли на перерву з нулями на табло.

Після відпочинку гра частково вирівнялась, а в середині другої сорокап'ятихвилинки Ельче вдалось вийти вперед: Гуті з району одинадцятиметрової позначки мало не порвав сітку. Не дозволивши оговтатись супернику, господарі за сім хвилин подвоїли перевагу: Гвідо Карільйо після навісу зі штрафного вдало закрутив сферу у кут воріт. Вже у доданий час де Йонг, після пострілу партнера з дальної відстані, зумів головою змінити траекторію польоту м'ячі і скоротити рахунок. Однак, на більше севільців не вистачило.

Сусіди по турнірній таблиці – Кадіс та Ейбар – у першому таймі забили по голу один одному. Однак, автогол Маркоса Мауро на початку матчу арбітр, після використання системи VAR, скасував, зафіксувавши за мить до цього гру рукою. Натомість Альваро Негредо свою спробу у ворота гостей реалізував – високо вистрибнув та замкнув подачу в воротарський майданчик, головою відправивши м'яч у сітку за допомогою рикошету від лівої стійки.

Одразу по перерві Ейбар мав шанс відігратись, отримавши право на одинадцятиметровий. Голкіпер Марко Дмітровіч, який вже забивав цього сезону, не зумів переграти з пенальті свого візаві. До кінця матчу рахунок так і залишився незмінним.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ