УКР РУС

Атлетіко здолав Леванте, Валенсія втримала перемогу над Ейбаром: 19-й тур Прімери, субота

4 січня 2020 Читать на русском

У рамках 19-го туру у Прімері в суботу відбулось кілька поєдинків. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії, 19-й тур

Валенсія – Ейбар – 1:0

Гол: Гомес, 28

Вилучення: Олівейра, 90+1 (Ейбар, друга жовта картка)

Атлетіко – Леванте – 2:1

Голи: Корреа, 13, Феліпе, 18 – Рожер, 17

Севілья врятувала нічию з Атлетіком, Леганес не зумів втримати перемогу над Вальядолідом

19-й тур Ла Ліги у суботу продовжили Валенсія та Ейбар. "Зброярі", завдяки перемозі у попередньому турі, зуміли вирватися із зони вильоту і планувати у цьому матчі продовжити своє сходження у турнірній таблиці. "Кажани" ж мали свої плани на цей поєдинок: розгубивши левову частку очок, в основному, через участь у Лізі чемпіонів, валенсійці прагнули до початку єврокубкового турніру надолужити втрачене.

Вже на 15-й хвилині Максиміліано Гомес відкрив рахунок у матчі, однак арбітр взяття воріт відмінив через офсайд. Господарі продовжили нагнітати атаки на ворота суперника і зрештою, через тринадцять хвилин, втілили свою перевагу у забитий м’яч: Гомес відгукнувся на навіс Даніеля Васса і, вистрибнувши вище за інших, головою пробив повз воротаря.

По перерві гості трохи додали, однак гострішими все одно були господарі: Педро Бігас мав зрівнювати, але влучив у поперечину, а Гомес не зміг переграти голкіпера, вийшовши віч-на-віч. Під кінець матчу двічі свою команду рятував кіпер валенсійців Хауме Доменек – після ударів Шарлеса і Педро Леона він продемонстрував дива майстерності і витягнув два надскладних постріли з-під поперечини. Вже у доданий час Паулу Олівейра отримав необов’язкову другу жовту картку і залишив Ейбар у меншості, поставивши хрест на потугаг "зброярів" відігратись.

Перемога принесла Валенсії 31 очко і шосту сходинку турнірної таблиці, Ейбар з 19-ма пунктами залишився шістнадцятим.

Четверта і дев’ята команди чемпіонату зійшлись у Мадриді. Вже на першій хвилині господарі мали забивати: удар Жоау Феліша парирував Айтор Фернандес, а на добиванні невдало зіграв Сауль Ньїгес, запустивши шкіряного в небо. Та гола не довелось чекати довго: на 13-й хвилині "матрацники" розіграли чудову комбінацію і Анхель Корреа, після передачі Кірана Тріпп’єра, вдотик розписався у воротах суперника. Та не минуло і чотирьох хвилин, як Марті Сальвадор Рожер зрівняв рахунок. У наступній атаці Феліпе знову вивів Атлетіко вперед.

Другий тайм активніше розпочали гості, а у володінні м’ячем Леванте часом випереджав суперника втричі. Однак це не дуже допомагало валенсійцям на завершальній стадії. Під кінець матчу Атлетіко міг неодноразово збільшувати рахунок і зрештою забив, але арбітр взяття воріт не зарахував. А вже у доданий час Ян Облак врятував свої ворота після вбивчого пострілу Еніса Барді.

Перемога принесла "матрацникам" 35 пунктів і вони зрівнялись за очками з Севільєю, яка йде третьою, Леванте з 26-ма балами залишився дев’ятим.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ