УКР РУС

"Валенсія" потопила "Вільяреал". ВІДЕО

11 квітня 2011

Команда Емері надпереконливо розбила суперника у боротьбі за третю сходинку чемпіонату, забивши "Вільяреалу" п’ять сухих м’ячів.

Напередодні матчу усе вказувало на те, що "Валенсія" здобуде перемогу над суперником. "Вільяреал" лише у четвер провів чвертьфінальний поєдинок Ліги Європи, у якому хоч і легко впорався із "Твенте", проте добряче побігав футбольним полем. У тому матчі травмувався основний центральний захисник Гонсало Родрігес, а перед грою із "Валенсією" отримав пошкодження ще й Кані. Але навіть враховуючи ці дві втрати, ніхто, мабуть, подумати не міг, що команду Гаррідо чекає такий погром.

Ches у перші десять хвилин окреслили свою перевагу і легко відкрили рахунок. Мігель вивів Сольдадо на побачення із Дієго Лопесом і форвард легко відправив м’яч між голкіпером та стійкою. До кінця першого тайму Сольдадо мав ще як мінімум три подібних нагоди забити, проте Дієго Лопес відтермінував погром своєї команди на другий тайм. "Вільяреалу" до перерви вдалося створити дві нагоди біля воріт Сесара головним чином зусиллями Нілмара. Але в одному випадку удар бразильця з-за меж штрафного відбив капітан "Валенсії", у іншому — схибив Нілмар.

На початку другого тайму також ніщо не віщувало розгрому. "Вільяреал" "взяв свою ноту" та намагався зрівняти рахунок, проте "Валенсія" дуже вміло перебудувалась на контргру. Саме при швидкому переході із оборони у атаку ches забили усі голи у ворота Лопеса. На 56-ій хвилині Мата рвонув до воріт "Вільяреалу", зіграв у стінку із Банегою та розстріляв сітку воріт суперника. Після цього "Валенсія" розцвіла, а нашвидкоруч "залатана" оборона "Вільяреалу" почала тріщати по швах. Третій гол ще через шість хвилин забив Евер Банега, якому м’яч "на тарілочці" виклав Пабло Ернандес. Коли Мата після пасу Пабло забивав четвертий гол, на полі не було уже трьох лідерів "субмарини" Капдевіли, Борхи та Россі, тому гості вже практично не чинили опору команді Емері. Жирнющу крапку у матчі поставив Роберто Сольдадо, елегантно перекинувши м’яч через Лопеса.

Третя лігочемпіонівська сходинка вже практично у кишені у "Валенсії".

P.S. За рівної кількості очок у Прімері вищу сходинку посідає команда, що має перевагу над суперником у очних зустрічах).

"Валенсія" – "Вільяреал" – 5:0 (1:0)

Голи: Сольдадо 14, 76, Мата 56, 73, Банега 62.

"Валенсія": Сесар, Станкявічюс, Мігель, Матью, Рікарду Кошта, Банега (Альбельда 77), Топал, Тіно Коста (Деальберт 30), Пабло Ернандес, Сольдадо (Адуріс 78), Мата.

"Вільяреал": Дієго Лопес, Кіко, Марчена, Мусаккіо, Капдевіла, Бруно, Борха Валеро (Оріоль, 65), Маріо, Касорла, Нілмар, Россі (Вакасо 70).

Попередження: Пабло Ернандес 36 - Мусаккіо 66, Кіко 84.