УКР РУС

УЄФА вирішив не карати федерації за дострокове завершення сезону

3 квітня 2020 Читать на русском

Союз футбольних асоціацій допустить до участі у єврокубках сезону 2020/21 клуби з незавершених чемпіонатів. Таку заяву оголосив віце-президент УЄФА Мішель Ува.

"Прийняті на користь здоров'я і життя людей рішення не повинні мати жодних негативних наслідків. Через це ми не маємо наміру приймати якісь заходи щодо "заохочення" національних асоціацій для завершення турнірів. Окрім того, терміни завершення чемпіонатів можуть сильно відрізнятися через залежність від темпів пандемії.

АПЛ продовжить зупинку чемпіонату, – BBC

Більше того, якщо клуби ухвалять рішення, що тренуватися та грати небезпечно, попри відсутність урядових декретів про заборону проведення спортивних змагань, то клуби з цих країн не втратять шансів на єврокубки. Як будуть визначатися представники в євротурнірах? Над визначенням критеріїв ми працюємо", – цитує функціонера La Gazzetta dello Sport.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Бельгія першою в Європі завершить сезон і визнає Брюгге чемпіоном. За цим з'явилася інформація, що УЄФА не допустить до єврокубків команди з тих першостей, де не завершили сезон 2019/20.

Драма для Динамо, (не) бажаний успіх Ліверпуля та чемпіони усіх ліг: як завершиться сезон за бельгійського сценарію