УКР РУС

УЄФА пояснив зупинку розгляду справи щодо покарання організаторів Суперліги

9 червня 2021 Читать на русском

Союз переконаний. що зможе відновити процес щодо санкцій для Барселони, Ювентуса та Реала.

"УЄФА бере до відома ухвалене сьогодні незалежним апеляційним органом рішення про тимчасове призупинення дисциплінарних розглядів, порушених проти Барселони, Ювентуса та Реала за можливе порушення правил, пов'язане з так званою Суперлігою.

УЄФА офіційно зупинив розгляд справи проти Барселони, Ювентуса та Реала через участь у Суперлізі

УЄФА відзначає, що рішення про тимчасове призупинення розгляду було ухвалене апеляційним органом після офіційного повідомлення, в односторонньому порядку спрямованого в УЄФА судовими органами Швейцарії. Рішення було ухвалене без шкоди для питання про можливість виконання судової постанови в Швейцарії. Спираючись на постанову суду, три згаданих клуби прагнули захистити себе від можливих дисциплінарних наслідків, пов'язаних з цим так званим проектом Суперліги.

УЄФА розуміє, чому дисциплінарне провадження необхідно тимчасово призупинити, але зберігає впевненість і буде продовжувати відстоювати свою позицію в усіх відповідних юрисдикціях. УЄФА діяв згідно з не тільки зі своїм статутом і регламентом, а згідно з законодавством ЄС, Європейською конвенцією з прав людини та законодавством Швейцарії, почавши незалежне розслідування поведінки клубів, пов'язаних з так званою Суперлігою. УЄФА зробить всі необхідні кроки, щоб апеляційний орган УЄФА мав можливість відновити дисциплінарний розгляд якомога швидше", – йдеться у повідомленні на офіційному сайті організації.

Якою буде оновлена Ліга чемпіонів – збільшення кількості учасників, незвичний формат, ліквідація групового етапу