УКР РУС

УЄФА оголосив офіційне рішення щодо завершення сезону та допуску клубів у єврокубки – погані новини для Динамо

23 квітня 2020 Читать на русском

На засіданні Виконавчого комітету УЄФА, яке відбулося 23 квітня в режимі відеоконференції, було прийнято низку важливих рішень.

УЄФА закликав національні федерації вжити всіх можливих заходів для догравання сезону 2019/20 у найвищих дивізіонах та розподілити місця у єврокубках за звичним принципом. Нагадаємо, наразі всі чемпіонати, окрім Білорусі, призупинені через пандемію COVID-19. Також Союз дозволив федераціям змінювати формат чемпіонатів у випадку, якщо вони не встигають завершити поточний сезон.

Водночас керівний орган європейського футболу підкреслив пріоритет здоров'я футболістів, глядачів та інших осіб, причетних до проведення матчів, інформує офіційний сайт УЄФА.

УЄФА офіційно прийняв рішення щодо назви Євро-2020, перенесеного через коронавірус

Крім того, Виконком вирішив, що путівки в єврокубки на сезон 2020/21 розподілятимуться за спортивним принципом та передбачив це у відповідних директивах. Це насамперед стосується Бельгії та Шотландії, які раніше виступили за рішення про дострокове завершення своїх національних чемпіонатів.

Однак, УЄФА все ж вирішив дозволити дострокове завершення чемпіонатів у наступних випадках:

– наявність офіційного наказу, який забороняє проведення спортивних змагань, через що продовження і завершення чинного сезону не видаються можливими в прийнятні терміни до початку наступного сезону;

– непереборні економічні проблеми, які роблять продовження сезону неможливим, позаяк це поставить під загрозу довгострокову фінансову стабільність внутрішніх турнірів та/або клубів.

Якщо внутрішні змагання достроково припинені з перерахованих вище поважних причин, УЄФА вимагатиме від відповідної національної асоціації вибрати клуби для участі в єврокубковому сезоні 2020/21 на підставі спортивних досягнень на внутрішній арені в сезоні 2019/20. Водночас Організація залишає за собою право відмовити в допуску або самостійно оцінити можливий допуск до своїх турнірів будь-якого клубу, запропонованого національною асоціацією.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що УЄФА може прийняти рішення роздати путівки у Лігу чемпіонів відповідно до клубного рейтингу. Тепер же, якщо УПЛ 2019/20 буде завершено після 23-х турів, то луганська Зоря може отримати право на участь у Лізі чемпіонів, адже наразі посідає друге місце. Місця у єврокубках в такому разі розподілюватиме УАФ, яка повинна зробити відповідне подання в УЄФА.

До слова, карантин в Україні продовжено до 11 травня відповідно до рішення Кабміну.

Граєш або отримуєш 0:3, ліміт на здорових футболістів, переїзд у Китай, або Чи виправдана паніка Динамо