УКР РУС

УЄФА готує збільшення кількості учасників чемпіонату Європи до 32 команд

9 березня 2022 Читать на русском

Фінальна стадія Євро-2028 може пройти в оновленому форматі. УЄФА роздумує над впровадженням чергових реформ.

Кількість учасників фінальної стадії чемпіонату Європи знову може зрости. Не виключено, що вже на Євро-2028 гратимуть не 24, а 32 команди. Союз європейських футбольних асоціацій провів консультації з цього приводу, повідомляє Daily Mail.

Шотландія – Україна: ФІФА офіційно перенесла півфінал плей-офф відбору ЧС-2022

Щоправда, ідея розширення Євро вже має перших критиків. Асоціація професіональних футболістів (PFA) вважає, що це перетворить кваліфікацію на посміховисько, адже 32 із 55-ти збірних гратимуть у фінальній стадії. Крім того, збільшення кількості учасників знизить рівень турніру, а футболісти матимуть ще менше часу на відпочинок.

До слова, фаворитом на прийняття Євро-2028 вважають заявку Великобританії та Ірландії, яка може стати безальтернативною, якщо Туреччина зніме свою кандидатуру.

Нагадаємо, не так давно УЄФА вже збільшив кількість учасників фінальної частини Євро. У 2016-му та 2020 роках турнір проводився з 24-ма командами, серед яких була і Україна. Минулого року "синьо-жовті" вперше у своїй історії вийшли з групи та пробилися у чвертьфінал.

"Х*йло? Його свої з’їдять живцем": як наш легіонер польської Краковії рятує українських біженців, або Куди рветься серце