УКР РУС

УЄФА готує революційні зміни у Лізі чемпіонів і Лізі Європи 2019/20 – новий формат можуть затвердити найближчими днями

15 березня 2020 Читать на русском

Керівний орган європейського футболу готовий піти на відчайдушний крок з метою вчасного завершення Ліги чемпіонів та Ліги Європи 2019/20.

УЄФА готує революційну формулу задля своєчасного завершення європейських клубних турнірів. План полягає у запровадженні так званого "фіналу чотирьох". Чотири команди визначать переможця у півфіналах, які складатимуться з одного матчу, та у фіналі. Традиційних двоматчевих півфіналів нововведення не передбачає, повідомляє AS.

Євро-2020: УЄФА змушений перенести чемпіонат після звіту ВООЗ, – ЗМІ

Всі 3 поєдинки Ліги чемпіонів пройдуть у Стамбулі протягом трьох-чотирьох днів. Фінал ЛЧ 2019/20, як і передбачалося, запланований на 30 травня. Це дозволило б сформувати додаткове вікно для швидшого завершення національних чемпіонів. Наразі ж головним завданням для УЄФА є завершення стадії 1/8 фіналу Ліги чемпіонів – зокрема, Баварія повинна прийняти Челсі, Ювентус – Ліон, Манчестер Сіті – Реал, а Барселона – Наполі.

Аналогічний план передбачають і у Лізі Європи, фінал якої повинен пройти у Гданську. До слова, участь у турнірі продовжує і донецький Шахтар, який обіграв Вольфсбург на виїзді та наблизився до виходу у чвертьфінал.

Очікується, що це питання винесуть на голосування вже у вівторок, 17 березня. Саме тоді УЄФА проведе відеоконференцію за участю представників всіх 55-ти європейських асоціацій. Тоді ж і розглянуть питання щодо перенесення чемпіонату Європи-2020.

Нагадаємо, епіцентр пандемії коронавірусу COVID-19 перемістився з Китаю в Європу – чимало країн опинилися на карантині, а практично всі національні чемпіонати, як і єврокубки, призупинені.

Ювентус пішов шляхом PornHub, Мессі продає одяг, а син Роналду грається зі світом – футбол на карантині