УКР РУС

Уткін: У Росії відчуваю тривогу, а працювати в Україні неможливо, хоча це прикро

25 грудня 2016 Читать на русском

Відомий російський коментатор Василь Уткін зізнався, що відхилив пропозиції працювати в Україні.

"Як змінилось життя в Росії і куди воно йде? Я відчуваю тривогу. Напевно, це пов'язано з моїм власним світовідчуттям. Я згадую, як у 2012 році я працював на чемпіонаті Європи в Україні та й тиждень-півтора провів у Донецьку. Тепер я не можу собі уявити, що сталося і як все могло так помінятися. Це було благополучне місто, яке прекрасно жило. Живи і радій просто. І така ось катастрофа... Я кажу не про політику, а про те, що по тому, як було влаштоване життя людини і як вона його вела навколо себе, неможливо було припустити, що в цьому місті через два роки буде війна.

Уткін спростував інформацію про перехід на український канал

Чи кликали працювати на Україну? У мене були з цього приводу розмови, але я їх ввічливо відхилив. Не вважаю це гідним осуду, намагаюся зберігати контакт з усіма моїми українськими товаришами, тому що між нами нічого не сталося. Між людьми. Ми повинні зберегти ці відносини. А якщо говорити про роботу, то я розумію, що навіть якщо це буде дуже цікаво, навіть якщо це буде правильно, мене ніхто і ніколи тут не зрозуміє.

У нашій роботі важливе взаєморозуміння і не можна ним ризикувати. Тоді ти втратиш все і не зможеш виконувати те, до чого у тебе є талант і схильність. Зараз неможливо працювати в Україні, хоча мене це дуже засмучує. Ця ситуація зараз настільки гаряча і я заздрю людям, які можуть не звертати на це увагу", – розповів Уткін.

Уткін: Коли ми з друзями збираємося, я обов'язково співаю "Червону руту"

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу