УКР РУС

Уродженець України Нойштедтер забив дебютний гол за збірну Росії

14 жовтня 2018 Читать на русском

Захисник збірної Росії Роман Нойштедтер відзначився дебютним голом за національну команду. Нагадаємо, свого часу гравець мав шанси виступати за збірну України.

В матчі Ліги націй Росія – Туреччина захисник господарів Роман Нойштедтер забив свій дебютний гол за національну команду. 30-річний гравець вдало зіграв на добиванні, опинившись у потрібному місці після відскоку м'яча від стійки.

"За сильну Росію": що "лайкають" українські футболісти та дочка Павелка

Нагадаємо, у Нойштедтера є українське коріння: його батько Петро виступав за Дніпро, а сам гравець народився у Дніпропетровську (нині – Дніпро).

У 2011 році поширювались чутки, що Нойштедтер може отримати запрошення грати за збірну України, проте тодішній наставник "синьо-жовтих" Олег Блохін подібну інформацію спростовував.

Сам же гравець у 2016 році отримав російське громадянство, після чого заявив, що його теплі слова про Україну, сказані кілька років тому, були помилкою. До слова, у Нойштедтера був німецький паспорт (він навіть провів 2 товариські матчі за збірну Німеччини) проте захисник відмовився від нього заради виступів за Росію.