УКР РУС

"Упеелівські фішки". Почастіше би так!

23 квітня 2012

Від душі зіграли команди у 28-му турі.

Мінус один

Здається, я вже знаю, хто першим покине еліту. І тут не потрібно сильно "капітанити", варто лиш поглянути на календар останніх двох турів. "Олександрії" потрібно було набирати за будь-яку ціну очки до матчу 30-го туру, в якому клуб з Кіровоградщини потрапить під "Шахтар", що мчить до "золотого матчу" (ви ж не сумніваєтесь в цьому?). Але колишні підопічні Шарана і Буряка відверто "забили" на чемпіонат, давши змогу розібратись віч-на-віч "Карпатам" і "Оболоні". Схоже, саме ці двоє й визначать другого зайвого. Хоча ще є "Зоря" із чотириочковим гандикапом над двома "зелено-білими" командами, якій, втім, грати з "Динамо" і "Волинню". Можливо, і вона візьме участь в цій "російській рулетці".

Відірвались на повну

Двадцять дев'ять м'ячів наколотила в цьому турі наша відмінна шістнадцятка. Вірніше, чотирнадцятка, бо не забивали лише "Олександрія" та "Волинь". Таємниця успіху полягала в тому, що сім з восьми ігор не були прохідними: для кожного вирішувалась доля сезону і не було чого вже втрачати. От команди й виблиснули, показавши все, що вміють і не вміють. Хе! Але найцікавіше тут те, що у восьмому матчі, між "Чорноморцем" і "Металістом", в якому не вирішувалось нічого, було забито найбільше голів. Хлопці просто вийшли зіграти у футбол. Ось так, як ми у дитинстві бігали у дворі. Забувши про все - гроші, зарплати, всі складові комерціалізації, яка роз'їдає сучасний футбол. Приємно переглядати такі зустрічі, коли виходять зіграти собі в задоволення і для вболівальників. Щоправда, для Мирона Маркевича це і радість, і сум. Адже "Металіст" пропустив занадто багато для команди, яка бореться за найвищі місця. Хоча звинувачувати Горяїнова в голах, пропущених від Івана Бобка також гріх, швидше це промах опорників, які дали стати молодому одеситу героєм туру. Ще один висококласний пушкар з'явився в Прем'єр-лізі. Хотілося б лиш частіше бачити цього хлопця на полі.

Перший гол Бобка

Другий гол

А вболівальників "Металіста" від такого красивого поєдинку потягнуло на героїчні вчиники. Побісились на славу, що тут скажеш.

Побільше б таких турів у чемпіонаті. Щоб було багато голів, емоцій, пристрасті і поменше конфліктів і скандалів. В цьому контексті останній тур вийшов ідеальним. Проте хорошого - потрошку.

Злив - не злив

Чесно кажучи, дратує переглядати коментарі до новин і онлайнів матчів Прем'єр-ліги останнім часом. Усі як один переконані, що хтось комусь "зливає" гру. Кумедно було читати думки юзерів під час матчу "Арсенал" - "Карпати": всі твердили - "каноніри" здадуть матч. Інформація - 100%. Якими ж радими були футбольні екстрасенси, коли Погорілий пропустив цей шалений за дурістю гол від Гладкого, але якими розгубленими всі стали після того, як кияни здійснили камбек. Але навіть в такій ситуації знайшлись затяті невіруючі, які залишились переконаними: це все змова і сценарій. Тільки вже із звинуваченнями на адресу "Карпат".

Ну от що можна збудувати в державі, де люди вірять в підлість й дивуються, коли щось відбувається по принципу справедливості. Що б не казали, має пан Каломойський відношення до таких клубів як "Арсенал", "Кривбас", "Волинь" і "Карпати" чи ні, але потрібно визнати: навіть якщо й має, то жодним чином не впливає на результати ігор цих команд між собою. Варто лише подивитись, як "Дніпро" грав з цими суперниками. Тому фейр-плей в цьому аспекті є. І на тому дякуємо...

Матеус благородний

Вчинок імені Веллітона-Кержакова в українському чемпіонаті від нападника "Дніпра" Матеуса вийшов дуже кровавим, та на щастя завершилось все благополучно і без скандалу. Було помітно, що Матеус, на відміну від колег по російському чемпіонату справді переживав, навіть плакав, після матчу вибачився перед своєю жертвою. Невідомо лиш - чи то від жалю до себе, що йому велику дискваліфікацію "впаяють", чи то справді розхвилювався за воротаря "Оболоні"... А Махновський народився в сорочці.

Голкіпер швиденько відійшов від травм, ще й встиг похизуватись розбитою головою перед медійниками. Бажаємо, щоб йому поскоріш все зижило, "як на собаці", а то у нас якась карма висить над кіперами. Рибку дискваліфікували, Диканя зламали, Шовковський теж травмувався. Хтозна, таким темпом до Євро може виникнути ще серйозна проблема із стражем воріт, не доведи Боже.

Сумне-пресумне "Динамо"

До вчорашнього матчу проти "Волині" боязку стратегію Сьоміна можна можна було всіляко виправдовувати, тим паче, що команда йшла по чемпіонському графіку. Можна було говорити про те, що важливий лише результат і "Динамо" педантично, в німецькому стилі, рухається до мети. А гра - вона прийде. Але ж і це стереотип, яким себе можуть дурити вболівальники "біло-синьої" дружини. Хоча б тому, що в Німеччині вже віддавна грають у відкритий футбол, забиваючи цілу торбу голів. "Динамо" ж вчора "катнуло" сьому перемогу з рахунком 1:0, причому зробило це в такому стилі, що морально прихильникам команди до душі була б нічия або поразка киян. Все-таки грати на утримання рахунку проти клубу, що знаходиться внизу турнірної таблиці, це не в дусі Великої Команди Динамо Київ. Лучани просто пробачили гостей, які грали весь другий тайм на відбій. Звісно, динамівці всіма силами хочуть з першого місця кваліфікуватись у Лігу чемпіонів, бо з такою грою через сито кваліфікації вони не пройдуть ніколи. Тож ціль виправдовує засоби поки що.

Не царське це діло...

... двічі на тиждень грати! Донецький "Металург" відправляє на матч з "Таврією" молодіжний склад, щоб підготуватись до суботнього кубкового двобою з "Карпатами". Скажіть про це гравцям зарубіжних команд, де частіше грають через дні на четвертий, аніж проводять одну зустріч на тиждень. Скажіть - і вам посміхнуться у вічі. Той же "Челсі" грає матчі АПЛ, Кубка Ліги і Кубка Англії, а ще є Ліга чемпіонів... Мабуть, саме на те він і є "Челсі", щоб ним захоплюватись, як й іншими клубами з топ-чемпіонатів. А тут, бачте, супернапружений графік. То як же ви, пани "металурги", у Лігу Європи збираєтесь, адже тоді ваш календар буде ще щільніший? Сподіваємось, що не дублерами будете там виступати, якщо, звісно, проб'єтесь. 

Северин Стецюк