УКР РУС

"Упеелівські" фішки. Охтирка-2

12 березня 2012

Здорова іронія про український футбол.

У цій експериментальній авторській рубриці ви не зустрінете глибокої аналітики, однак побачите все те, що могли пропустити з якоїсь причини і не прочитати деінде. Найсмачніші і найкурйозніші ситуації у вітчизняному футболі відтепер будуть "тусити" в "Упеелівських фішках". Говоримо несерйозно про серйозне і серйозно про не зовсім серйозне, пардон за тавтологію.

Бразилія серед нас

Гол Олександра Мандзюка у ворота "Олександрії", який приніс "пивоварам" нічию на останніх хвилинах зустрічі, в п'ятницю "підірвав" простори інтернету. В ютубі відео збирало "лайки" і тисячі коментарів, перепощували його у блоги європейські вболівальники. Після того, ми в 22-му турі побачили не менш красиві голи у виконанні Вілліана, Ярошенка і Морозюка, втім "п'яточка" Мандзюка виявилась найпопулярнішою, а значить найефектнішою в турі. Чекаємо цей гол серед найкращих м'ячів тижня у добірці TVGOLO.

Приємно, що і в "п'ятничних матчах" (для української Прем'єр-ліги - це вже як визначення того, що футболу очікувати не варто) вміють забивати у такій манері.

"Епік фейли" Луїса Дерев'яно Адріано

В інтригуючому матчі "Іллічівця" й "Шахтаря", в якому ніхто не міг заздалегідь назвати переможця поєдинку, особливо виділявся форвард "гірників". Очевидно, в одному зі своїх попередніх життів цей бразилець був сантехніком, оскільки "запорювати" він вміє і це він довів нам ще раз. Один змарновий забійний момент в першому таймі і ще один двістівідсотковий в другому - і Адріано знову на слуху у вболівальників. Щоправда, його прізвище компонується у вустах фанатів "Шахтаря" не із зовсім літературними висловами. Ну й справді, наївся вже Луїс цими гольовими передачками від партнерів. Хлопці, навантажуйте роботою поменше!

Такі от у нас перепади. Українець Мандзюк грає по-бразильськи, а бразилець, ну чисто-таки по-українськи (зі себе теж деколи посміятись варто).

Бути букмекером? Легко!

Неважко, мабуть, було букмекерам розставити коефіцієнти на матч "Ілллічівець" - "Шахтар". Акценти розставлені цілком чітко. Навіть Олександр Денисов у своїй програмі сказав: ""Шахтар", як і належить, переграв "Іллічівець"". Так само й "Іллічівець", "як і належить", орендував у "гірників" весь склад футболістів, і взагалі, багато речей у нашому футболі, та й в державі, відбуваються за принципом "як і належить"...

СуперДерек

Живете в небезпечному районі і намагаєтесь навчитися техніці вуличного бою? Ви передивились тисячі відео, як захищатись від противників, але жоден з них не дав конкретної практичної інструкції? Хавбек "Дніпра" Дерек Боатенг навчить вас, як правильно "розкидати" суперників. Десять секунд - три нокдауни, а головне - жодного насильства!

"Дніпро" без Стеценка

Погані справи в дніпропетровському королівстві. Наставник цупить телефон у генерального директора з метою заволодіти мобільним номером власника "Дніпра", вболівальники разом з ультрас втягуються в клубний конфлікт і це відбувається на тлі величезних проблем з грою і зі складом команди. Одним словом, повний комплект.

Матч з "Ворсклою" видався веселим. І не тільки через гучні заяви Рамоса про нахабний тиск на команду збоку суддів, рукопашну від Боатенга, але і через заворушення, які ледь не призвели до того, що матч міг бути зірваний. Мало хто з трансляції зрозумів, в чому була справа, насправді все просто.

В одному із центральних секторів стадіону, група звичайних вболівальників піднімала банер ""Дніпро" без Стеценка". В другому таймі беркутівці, яких взагалі прибрали з чаші стадіону, спробували по чиїйсь вказівці (хто б це міг бути?) відібрати текстівки у вболівальників. За тих миттєво заступились ультрас, відстоявши як самі банери, разом з тим відправивши міліцію із сектора. Ніби все очевидно, та от тільки подейкують, що серед фанатів "Дніпра" є серйозні люди, які свідомо намагаються спровокувати цей конфлікт з подальшою метою отримати певний контроль над ситуацією в клубі. Простішими словами, одержати певні посади. Взагалі, "Дніпро" нас від туру до туру все більше розчаровує, не клуб а суцільна загадка.

Армагедон в Кривому Розі

Племена Майя говорили про те, що передвісником кінця світу в 2012 році стануть події під час матчу "Кривбас" - "Динамо". Те, що творилось нині у Кривому Розі більше нагадувало події п'ятирічної давності, коли динамівці грали проти "Нафтовика". Час пройшов, а висновків не зроблено. Суцільне пекло влаштували вболівальники на стадіоні "Металург". Цей хаос може потягнути за собою неминучі санкції, як от дискваліфікація стадіону "Металург" в кращому випадку, в гіршому - фанати стануть "невиїзними". Тим паче, що поляки вже приклад показали, "вкрутивши гайки" своїм ультрас.

Без коментарів

Северин Стецюк