УКР РУС

Борусія Д розгромила Герту і наздогнала Баварію та Уніон – на вершині Бундесліги тривладдя

19 лютого 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю 21-й тур чемпіонату Німеччини завершували три матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 21-й тур

Уніон – Шальке – 0:0

Борусія Д – Герта – 4:1

Голи: Адейємі, 27, Мален, 32, Ройс, 76, Брандт, 90 – Тусар, 47

Байєр – Майнц – 2:3

Голи: Амірі, 32, Шик, 58 – Касі, 26, Баррейро, 45+4, Інгвартсен, 81 (п.)

Нереалізований пенальті: Тапсоба, 23 (Байєр)

Вилучення: Адлі, 80 (Байєр, червона картка)

Баварія у меншості сенсаційно програла Борусії М, РБ Лейпциг розгромив Вольфсбург, Фрайбург здолав Бохум

У першому матчі дня Уніон несподівано втратив очки з Шальке. Духі в середині тайму міг відкривати рахунок, але з його ударом під поперечину впорався Фарманн. Найгірша команда Бундесліги вміло руйнувала атаки берлінців і вдало захищалась, практично не дозволивши супернику створити бодай щось біля своїх воріт. Можна згадати хіба що постріл Бекера наприкінці матчу, але точність удару бажала кращого. Як наслідок, безгольова нічия. Уніон не зумів скористатись вчорашнім фіаско Баварії і обійти її – тепер у обох команд по 43 очки.

Борусія Д на класі здолала Герту. Адейємі в середині першого тайму оформив красу п'ятою з розвороту, а за 5 хвилин асистував Малену, протягнувши сферу лівим флангом і викотивши під удар Доніеллу. На жаль, герой двох епізодів зазнав травми і ще до перерви покинув поле. Після відпочинку берлінці запалили інтригу, скоротивши відставання. Однак Ройс за 15 хвилин до завершення матчу шедевральним пострілом зі штрафного заспокоїв уболівальників "джмелів". Брандт наприкінці поєдинку поставив масну крапку, зробивши рахунок 4:1. Перемога принесла Борусії 43 очки: на вершині турнірки відтепер тривладдя – Баварія, Уніон і Борусія мають однакову кількість балів.

У ще одній зустрічі Байєр поступився Майнцу. В середині тайму Тапсоба мав виводити господарів вперед з пенальті (за фол Штаха), але не зумів переграти голкіпера. У відповідь забив Майнц. Амірі за трохи рахунок зрівняв, але на четвертій доданій хвилині Баррейро знову вивів "карнавальників" вперед. Майже одразу Андріх привіз пенальті у ворота "фармацевтів", але арбітр вирішив скасувати своє попереднє рішення.

По перерві Азмун влучив у стійку, а Шик на добиванні був точнішим – 2:2. За 10 хвилин до завершення матчу Адлі заробив вилучення за затримку суперника, залишивши леверкузенців у меншості. Інгвартсен з позначки знову дозволив гостям повести у рахунку. Цей гол став останнім у матчі і дозволив Майнцу піднятись на дев'яту сходинку турнірної таблиці.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ