УКР РУС

Айнтрахт оформив божевільний камбек з Борусією М, Хайденхайм вкрав нічию у Фрайбурга, Уніон покинув зону вильотуlight

20 грудня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У середу у 16-му турі чемпіонату Німеччини відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 16-й тур

Уніон Берлін – Кельн – 2:0

Голи: Голлербах, 56, Фофана, 78

Айнтрахт – Борусія М – 2:1

Голи: Бута, 90+2, Кох, 90+8 – Вьобер, 27

Вилучення: Вьобер, 88 (Борусія М, друга жовта картка)

Хайденхайм – Фрайбург – 3:2

Голи: Дінкчі, 53, Кляйндінст, 84, Гінтер, 90+3 (аг.) – Хьолер, 7, 64 (п.)

Борусія Д зганьбилась з аутсайдером Бундесліги, РБ Лейпциг втратив шанс наздогнати Баварію, новачок обікрав Хоффенхайм

У першому матчі дня Уніон приймав Кельн. Аутсайдери і сусіди по турнірній таблиці вели боротьбу фактично за 6 очок. Гості володіли значною перевагою у першій половині зустрічі, але розпакувати ворота суперника не змогли (Гусайнбазік в середині тайму не зумів переграти кіпера берлінців ударом у нижній кут, а Шафер перед перервою спрямував головою сферу над поперечиною).

Після відпочинку Уніон вийшов вперед – Голлербах майстерно закрутив у дев'ятку. Господарі взялись обстрілювати ворота Марвіна Швебе і подвоїли свою перевагу: Фофана отримав м'яч на правому фланзі, увірвався у штрафний і з гострого кута прошив кіпера. До слова, автором дублю з асистів став Кевін Фолланд. Друга перемога під керівництвом Б'єліци дозволила Уніону покинути зону вильоту і піднятись на 15-ту сходинку турнірної таблиці, Кельн залишився передостаннім.

Айнтрахт лише у доданий час врятувався від ганьби з Борусією М. Вьобер в середині тайму вивів "жеребців" вперед і менхенгладбахці взялись сушити гру. Наприкінці зустрічі автор гола залишив свою команду у меншості за другий "гірчичник". "Орли" нарешті відчули розмах через чисельну перевагу й у доданий час спромоглись спочатку зрівняти, а потім і вирвати перемогу. Як наслідок, Айнтрахт піднявся у зону єврокубків, а Борусія опустилась на 12-те місце.

У ще одному матчі Хайденхайм перервав кількаматчеву переможну серію Фрайбурга, обікравши суперника на останніх секундах. Команди влаштували справжній бойовик, забивши чотири голи. Все йшло до нічиєї, але вже у доданий час Хьолер, намагаючись перервати передачу, спрямував м'яч у свої ворота, подарувавши новачку Бундесліги три очки.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ