УКР РУС

Українці в Лізі Європи: Петров сенсаційно вибив росіян, Яремчук і Сергійчук відзначилися голами, провал Петряка

1 серпня 2019 Читать на русском

"Футбол 24" – про виступи українських футболістів у 2-му кваліфікаційному раунді Ліги Європи та успіхи їхніх команд.

Астана Романа Григорчука зуміла вдома дотиснути андоррську Санта-Колому. На виїзді казахи розписали нульову нічию, а до матчу-відповіді підходили величезним фаворитом. Однак, пропустивши швидкий гол, хлопці Григорчука стояли на виліт. Лише наприкінці матчу хет-трик Томасова вивів Астану в наступний раунд.

Інший казахський колектив Ордабаси припинив участь у турнірі, програвши вдома чеській Младі Болеслав. Кирило Ковальчук вийшов на заміну на початку другого тайму, але врятувати свою команді від вильоту не зумів.

Адерінсола Есеола відіграв увесь матч за Кайрат, однак і йому не вдалося протягнути казахів далі. Його партнери привезли з Ізраїлю поразку від Хапоеля, а на власному полі не організували камбек – лише нічия 1:1. Есеола, на жаль, пішов з поля без результативних дій, а Кайрат вилетів з Ліги Європи.

Українці в Лізі Європи: фантастично корисний Яремчук, Петров осоромив росіян, Дебелко забив, чемпіон світу не зіграв

Роман Яремчук, який минулого тижня пофеєрив у матчі з Віторулом (6:3), сьогодні також забиває румунам за Гент. Під завісу першого тайму основний форвард збірної України протягнув м'яч у штрафний майданчик, втратив його, але партнери повернули Роману сферу – гол став справою техніки.

Яремчук відкрив рахунок у зустрічі, однак по перерві Гент пропустив два голи з пенальті. Провини Ігоря Пластуна в 11-метрових не було – привозили партнери українця по обороні. Третій наш футболіст у складі бельгійського клубу Роман Безус вийшов на поле на 60-й хвилині та ніяк не вплинув на підсумковий рахунок. Гент в гостях програв Віторулу, але впевнено пройшов у 3-й кваліфікаційний раунд за сумою двох матчів – 7:5.

Колишній голкіпер Говерли Олександр Надь захищав ворота Дебрецена в матчі з Торіно. Угорці пропустили 4 голи й не нав'язали серйозну боротьбу італійцям (у першому матчі було 3 пропущених). Надь міг відіграти краще в гольових епізодах, але звинувачувати його не варто – суперник був у рази сильніший.

Роман Дебелко та В'ячеслав Шарпар намагалися витягнути в наступний етап Ригу. Обоє вийшли у старті, обох замінили в другому таймі. Дебелко записав собі в пасив жовту картку, а форвард, який з'явився на полі замість нього, забив вирішальний гол. Рига пройшла чемпіона Польщі П'яст завдяки більшій кількості виїзних голів.

Кирило Петров у складі Нефтчі вдруге поспіль осоромив російський Арсенал Тула. Команда нашого захисника вдома переграла суперника з рахунком 3:0, вдосконаливши результат першого матчу (1:0). Петров знову допоміг зберегти ворота сухими і несподівано пробився до 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Росія втратила одну команду в єврокубках!

Чемпіон світу U-20 Данило Бескоровайний вкотре залишився на лаві запасних Дунайської Стреди. Можливо, дарма – чехи ще раз програли Атромітосу та вилетіли з турніру. Сергій Литовченко також просидів усю гру в запасі, але його тбіліське Динамо спокійно здолало Габалу та пройшло далі.

Не трапилося українського дербі в матчі Яблонця та Пюніка – Андрій Цуріков травмований. Сергій Шевчук відіграв за вірменів 90 хвилин, матч завершився нульовою нічиєю і його Пюнік пробився до наступного етапу завдяки домашній вікторії.

А от у протистоянні Есб'єрга та солігорського Шахтаря українці перетнулися на полі по різні сторони барикад. Юрій Яковенко в другому таймі вийшов з лави запасних данців, а Микита Татарков через 15 хвилин був замінений наставником білорусів. Матч завершився нульовою нічиєю, а путівку в наступний раунд отримав Шахтар з Татарковим – вдома "гірники" виграли 2:0.

Іван Петряк невдало змінив клуб. Поки Ференцварош добре виступає у Лізі чемпіонів, Фехервар ганьбиться в Лізі Європи. Поразка 0:1 від Вадуца в основний час перевела гру в овертайм, де Ліхтенштейн забив вирішальний гол і завершив єврокубковий сезон для команди Петряка. Іван розпочав матч у запасі, в перерві вийшов на заміну, але врятувати Фехервар від провалу не зумів.

Владислав Кулач також вилетів з Ліги Європи з Гонведом. 4 основні тайми проти Крайови та 2 додаткові завершилися без голів, а в серії пенальті влучнішими були румуни. Кулач відіграв овертайми, а в серії пенальті черга до нього не дійшла.

Другий "український" гол ігрового дня забив Михайло Сергійчук – форвард відзначився за Вентспілс у воротах Гзіри, вийшовши на заміну. У підсумку – нічия 2:2. Проте латвійці впевнено пройшли у третій кваліфікаційний раунд – вдома був розгром 4:0.

Алашкерт Артура Авагімяна відчайдушно намагався камбекнути з домашніх 0:3. В гостях у Стяуа це майже вдалося, але румуни довели протистояння до логічного завершення. Авагімян спостерігав за грою з лави запасних.

Орендований у Шахтаря Валерій Бондаренко також вболівав за партнерів по Вікторії Гімараєш з "банки". Португальці спокійно пройшли люксембурзьку команду Женесс. Артем Гордієнко відіграв один тайм за Шериф – його команда пройшла Партізані.

Ліга Європи. 2-й раунд кваліфікації, матчі-відповіді

Астана – Санта-Колома – 4:1 (за сумою двох матчів – 4:1)

Голи: Сігурьонссон, 24, Томасов, 73, 79, 90+4 – Пі, 7

Ордабаси – Млада Болеслав – 2:3 (за сумою двох матчів – 3:4)

Голи: Щеткін, 45, Діакате, 56 (пен) – Матейовскі, 8, Компліченко, 32 (пен), Месановіч, 47

Кайрат – Хапоель Беєр-Шева – 1:1 (за сумою двох матчів – 1:3)

Голи: Дугаліч, 40 – Дугаліч, 63 (аг)

Вилучення: Ахметов, 55, Плотніков, 88, Суюмбаєв, 90+6

Віторул – Гент – 2:1 (за сумою двох матчів – 5:7)

Голи: Янцу, 47 (пен), 61 (пен) – Яремчук, 38

Дебрецен – Торіно – 1:4 (за сумою двох матчів – 1:7)

Голи: Гарба, 52 – Дзадза, 25, Іццо, 32, Белотті, 69, Мілліко, 90+2

Рига – П'яст Глівіце – 2:1 (за сумою двох матчів – 4*:4)

Голи: Петерсон, 26, Білінскі, 83 – Гарсія, 20

Атромітос – Дунайска Стреда – 3:2 (за сумою двох матчів – 5:3)

Голи: Катраніс, 23, Манусос, 28 (пен), Рісваніс, 77 – Рамірес, 54, Кальмар, 72 (пен)

Динамо Тбілісі – Габала – 3:0 (за сумою двох матчів – 5:0)

Голи: Шенгеля, 68, 88, Карікарі, 90+3

Нефтчі – Арсенал Тула – 3:0 (за сумою двох матчів – 4:0)

Голи: Алієв, 49, Даріо, 89 (пен), Мбодж, 90+3

Шериф – Партизані – 1:1 (за сумою двох матчів – 2:1)

Голи: Ндіає, 63 – Асані, 29

Яблонець – Пюнік – 0:0 (за сумою двох матчів – 1:2)

Вилучення: Бреска, 88 – Варданян, 87

Крайова – Гонвед – 0:0 (за сумою двох матчів – 0:0, по пен – 3:1)

Вадуц – Фехервар – 2:0 (за сумою двох матчів – 2:1)

Голи: Гаїч, 61 (пен), Кулібалі, 100

Вилучення: Антоніацці, 107

Есб'єрг – Шахтар Солігорськ – 0:0 (за сумою двох матчів – 0:2)

Гзіра – Вентспілс – 2:2 (за сумою двох матчів – 2:6)

Голи: Жефферсон, 15, 90+4 – Казакокс, 72, Сергійчук, 79

Стяуа – Алашкерт – 2:3 (за сумою двох матчів – 5:3)

Голи: Танасе, 10, Коман, 59 – Марментіні, 23, 28 (пен), Гальвао, 45

Вилучення: Белаша, 27 – Марментіні, 63

Вікторія Гімараєш – Женесс – 4:0 (за сумою двох матчів – 5:0)

Голи: Тапсоба, 14, 87 (пен), Гедеш, 63, Сілва, 90+3