УКР РУС

Українці у кваліфікації Ліги Європи: Зубков приєднався до рятунку Ференцвароша, Пластун голом допоміг Генту пройти Рієку

29 серпня 2019 Читать на русском

Відбулись чергові матчі-відповіді останнього раунду кваліфікації Ліги Європи.

Ліга Європи, раунд плей-офф кваліфікації. Матчі-відповіді

Рига – Копенгаген – 1:0 (1:3)

Гол: Брісола, 75

Вилучення: Валеріанос, 90+4

БАТЕ – Астана – 2:0 (0:3)

Голи: Скавиш, 6, Яблонський, 85

Ференцварош – Судува – 4:2 (0:0)

Голи: Варга, 36, Болі, 45+1, Нгуен, 66, Сігневіч 90+6 (пен.) – Вербіцкас, 11, Топчагіч, 64

Рієка Гент – 1:1 (1:2)

Голи: Пульїч, 32 – Пластун, 33

Зоря зіграла внічию з Еспаньйолом у шаленому матчі та вилетіла з Ліги Європи

Ризі потрібно було створити диво, що пройти в груповий етап, адже Копенгаген забезпечив собі комфортний гандикап у два м'ячі після першої зустрічі. Проте, дива не трапилось. Латвійці забили лише один гол і залишили турнір. Одразу двоє українців вийшли у стартовому складі господарів – форвард Роман Дебелко та хавбек В'ячеслав Шарпар. В другому таймі на полі з'явився ще один українець – форвард Мирослав Славов, але дует співвітчизників в атаці не зумів відзначитись у матчі результативними діями.

Астана під керівництвом українського фахівця Романа Григорчука без особливих хвилювань завітала до БАТЕ, адже гостей "грів" результат першої зустрічі (3:0). Білоруси швидко відкрили рахунок, а під завісу матчу подвоїли перевагу. Проте, підопічні українського тренера втримали результат і за сумою двох матчів (3:2) вийшли у груповий етап ЛЄ.

Гравці Судуви вже на початку матчу голом шокували Ференцварош. Підопічні Сергія Реброва зуміли зібратись і ще до перерви двічі відзначились у воротах суперника. Варто відзначити, що у другому голі результативною передачею відзначився Олександр Зубков. Після перерви гості зрівняли рахунок і за правилом виїзного гола вибивали команду Реброва з турніру. Угорців такі перспективи не влаштовували і вони швидко забили третій м'яч, а під завісу поєдинку поставили крапку, реалізувавши пенальті. Варто відзначити, що весь поєдинок на полі провів український хавбек Ференцвароша Ігор Харатін, а на 71-й хвилині на полі з'явився Данило Ігнатенко.

Гент завітав у гості до Рієки і вже на 32-й хвилині пропустив гол, який виводив хорватів у груповий етап турніру. Проте, рятувати бельгійців взявся український захисник Ігор Пластун, який одразу гарматним ударом зрівняв рахунок. За сумою двох матчів саме Гент пройшов далі. Форвард збірної України Роман Яремчук не потрапив до заявки бельгійців.

Результати всіх матчів ігрового дня можна переглянути за посиланням.