УКР РУС

Українську арбітриню, яку викрадали окупанти, вдалось евакуювати до Києва

24 травня 2022 Читать на русском

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко повідомив, що рефері Ірина Петрова, яку окупанти тримали в полоні, наразі перебуває у Києві.

"За долю арбітрині Ірини Петрової, яку окупанти в Новій Каховці тримали у в’язниці, хвилювалась вся футбольна Україна. На щастя, після всього пережитого нею, нам вдалося успішно евакуювати Ірину, і зараз вона в безпеці, у Києві.

Українську арбітриню звільнили після викрадення – окупанти п'ять днів тримали її у полоні

Під час нашої зустрічі в Будинку футболу особисто висловив своє захоплення її патріотизмом і хоробрістю. З початку тимчасової окупації Херсонщини рашистами, Іра разом з багатьма мешканцями рідного міста щодня виходила на акції протесту проти окупантів і навідріз відмовилась працювати на матчі, який організували російські фашисти. За це її запроторили до в’язниці і погрожували тривалим позбавленням волі. Але не зламали! Ірина – символ свободи і нескореності України!

Вона щиро любить футбол і прийняла мою пропозицію працювати в штаті єдиної команди УАФ. Пишаюсь тим, що в нас є такі хоробрі професіонали-патріоти! На згадку про зустріч подарував Ірині особливу футболку національної збірної, яка є символом єдності мільйонів українців та наших надійних союзників", – поділився Павелко на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 9 травня у Новій Каховці на Херсонщині група чоловіків у цивільному одязі з георгіївськими стрічками викрала 37-річну українку біля під’їзду її будинку. Вони забрали жінку до відділення поліції і протримали її там п'ять днів.

До слова, Петрова – арбітр Української асоціації футболу. Вона працює як на міжнародних жіночих змаганнях, так і на національних чоловічих. Також вона є спортивним тренером з футболу.

Росія напала на Україну: у фіналі ЛЧ гратимуть за мир, Шевченко возз'єднався з родиною (LIVE)