УКР РУС

Українське Clasico по-манчестерськи. Анонс 32 туру АПЛ

6 квітня 2013 Читать на русском

Спершу битва аутсайдерів, згодом плавний перехід у розбірки за Лігу чемпіонів, а на десерт - дербі за звання чемпіона Манчестера.

Стартуємо з першого. "Редінг" ось-ось розпочне матч зі "Саутгемптоном". Обом командам, зрозуміло ж, потрібна лише перемога. "Святі", попри впевнені, красиві та прибуткові матчі з "Ліверпулем" і "Челсі" ще не гарантували собі безпечної дистанції від зони вильоту, ну а про "Редінг" - зайве й казати. Якщо сьогодні "роялісти" не переможуть, де-факто можна буде пакувати валізи у Чемпіоншип. Поєдинок на "Мадейскі" принциповий не лише з точки зору турнірної боротьби, а й тренерського протистояння між Адкінсом і Почеттіно. Власне, іспанець всівся на лаві, нагрітій саме Адкінсом, якого доволі-таки несподівано звільнили з посади. Перемога над колишньою командою стане для Найджела моральною сатисфакцією. Козирі в нього є - це блискуче знання всіх плюсів і мінусів колективу, який він створив.

З поєдинків, що стартують о 17-й годині, жоден не позбавлений турнірної мотивації, а це тішить. Зокрема, на "Карроу Роуд" команді Кріса Х'ютона потрібна перемога з міркувань безпеки - до зони вильоту не так вже й далеко. Зі "Суонсі" в "канарок" чудова статистика: три матчі в еліті, три перемоги. Цікавий факт: в кожному наступному матчі команди забивали більше м'ячів, ніж у попередньому. За такою логікою, сьогодні варто очікувати щонайменше вісім "банок".

Тим часом на "Хоторнс" завітає лондонський "Арсенал". Команді Венгера потрібна лише перемога, що на тлі відсутності будь-якої масштабної турнірної мотивації у "Вест Брома" організувати, начебто, нескладно. Проте "дрозди" ще не забули, як влаштовували "канонірам" добрячу головомийку - відбираючи в них очки на рівному місці. Можуть і повторити, зважаючи на відсутність у гостей Вілшера, Волкота і Діабі. Проте воістину інтрига битиме ключем на полі "Сток Сіті". Сюди по перемогу (інші варіанти - категорично протипоказані) їде Пол Ламберт і його хвацький гурт "вілланів". Вже з добру десятку матчів бірмінгемський клуб демонструє солідну гру, яку часто підкріплює очками - десь одним, а десь і трьома. Однак раніше було втрачено настільки багато, що зараз доводиться надолужувати семимильними кроками і розколювати такі ось міцні горішки, як "Сток".

У неділю стане ще цікавіше. Ще б пак, в елітному дивізіоні дебютує Паоло Ді Каніо, та ще й у якому матчі - на "Стемфорд Брідж"! Від "Сандерленда", відповідно, усі очікують феєричної гри вже у першому ж поєдинку. Проте впевнена перемога "аристократів" над дуже непростим "Рубіном" у Лізі Європи засвідчила, що з ними все гаразд, а це не обіцяє "котам" ані сметани, ані солодкого життя загалом. В чому можемо бути переконаними на всі 100, це у феєричному жестикулюванні нового тренера "Сандерленда", а також в його неординарних вчинках. До речі, ще один плюс для "Челсі" - нещодавня обіцянка Бенітеса полишити команду після закінчення сезону. Напруга одразу ж спала, фани заспокоїлися. Справді, чому б не дати Бені спокійно допрацювати? А раптом Лігу Європи виграє для Лондона? Ще й Кубок Англії, путівку в Лігу чемпіонів... Іспанець має чудовий шанс піти зі "Стемфорда" з високо піднятою головою.

Але ми дещо відхилилися від теми, адже прямо по курсу - ще два інтригуючі поєдинки неділі. Перший з них зіграють на "Лофтус Роуд", і він коштуватиме одразу шести очок. Справді, для КПР настав момент істини: невдача в поєдинку з прямим конкурентом "Віганом" означатиме для "обручів" те ж, що й для "Редінга", - бронювання квитків у другий дивізіон. А ось поразка "Тоттенхема", якої "шпори" можуть зазнати від "Евертона", суттєво сплутає карти Віллаш-Боашу в його намаганні вполювати двох зайців - фінішувати в топ-квартеті, а також пройти якомога далі в Лізі Європи і, можливо, здобути міжнародний трофей. Без Бейла і Леннона перемагати "іриски" буде надзвичайно складно. Щоправда, гості також не зможуть покладатися на допомогу своїх лідерів - Феллаїні і Пієнара.

Врешті, у понеділок зіграють матч, який вже не викликає настільки гучного ажіотажу, як у першому колі. Причина - цілковита відсутність чемпіонської інтриги. Як вдало зауважив капітан "Сіті" Венсан Компані, залишається хіба що з'ясувати, хто ж є чемпіоном Манчестера. І тут виникає пряма аналогія з нашим протистоянням "Динамо" і "Шахтаря": усе вже давно відомо, але перемогти у битві, нехай і програвши війну, - безцінно. Є що доводити не лише гостям, в яких залишилася надія хіба що на один трофей у сезоні (Кубок Англії), а й хлопцям Фергі. "Дияволи" швидко вилетіли з Ліги чемпіонів, а тепер ще й дозволили вибити себе "Челсі" з Кубка Англії. Не найкращим чином розпочався рік для Робіна ван Персі, який суттєво відстав від Суареса в бомбардирських перегонах. Відтак, господарі "Олд Траффорд" прагнуть реваншу, а також продовження чудової серії в чемпіонаті - 18 матчів без поразок, сім перемог поспіль. Ну й очікуємо на новий рекорд сезону в плані відвідуваності. Наразі матчем, який зібрав найбільшу аудиторію, залишається поєдинок "МЮ" та "Редінга" (75,605 глядачів).

Золоті слова для вікенду

Мартін О'Ніл, екс-наставник "Сандерленда": Сьогодні тренер може втратити роботу навіть через те, що його краватка не личить костюму, який він одягнув.

Харрі Реднапп, наставник КПР про матч із "Віганом": Безперечно, це для нас велика гра. Нам потрібно перемагати, адже іншого варіанту просто немає.

Венсан Компані, капітан "Ман Сіті": Матч з манкуніанцями не визначить чемпіона АПЛ, але продемонструє, хто є чемпіоном Манчестера.

Алан Ширер, екс-форвард "Ньюкасла": Я є величезним шанувальником Кабайє. Він - неймовірний гравець.

Фернандо Торрес, форвард "Челсі": Мені ще потрібно чимало досягнути з "Челсі", перш ніж я поїду додому. Повернення в "Атлетіко" зараз нереальне.

"Редінг" - "Саутгемптон"

Попередні матчі: 0:1 (Панчон)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Вест Бромвіч" - "Арсенал"

Попередні матчі: 3:2 (Одемвінгі, Хара, Томас - Насрі-2), 2:2 (Рід, Одемвінгі - Аршавін, Ван Персі), 0:3 (ван Персі, Вермален, Артета), 2:3 (Лонг, Дорранс - Бенаюн, Сантос, Кошельни), 0:2 (Артета-2)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Норвіч" - "Суонсі"

Попередні матчі: 3:1 (Пілкінгтон-2, Руссель - Грем), 3:2 (Холт-2, Пілкінгтон - Грем-2), 4:3 (Вітекер, Бассонг, Холт, Снодграс - Мічу-2, Де Гузман)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Сток Сіті" - "Астон Вілла"

Попередні матчі: 2:1 (Джонс, Хут - Даунінг), 1:1 (Джонс - Бент), 0:0, 1:1 (Хут - Вайман), 0:0

Прогноз "Футбол 24": 2:2

"Ліверпуль" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 3:0 (Джонсон, Куйт, Родрігес), 1:3 (Джонсон - Паркер, Ба, Коул), 3:2 (Джонсон, Джеррард, Шелві - Нобл, Коул)

Прогноз "Футболу 24": 3:1

"Тоттенхем" - "Евертон"

Попередні матчі: 1:1 (ван дер Варт - Бейнс), 1:2 (ван дер Варт - Саа, Колеман), 2:0 (Леннон, Ассу-Екотто), 0:1 (Єлавіч), 1:2 (Демпсі - Пієнар, Єлавіч)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Челсі" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 0:3 (Онуоха, Г'ян, Велбек), 4:2 (Лампард, Калу, Террі, Анелька - Бардслі, Річардсон), 2:1 (Террі, Старрідж - Чжі), 1:0 (Лампард), 3:1 (Торрес-2, Мата - Джонсон)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Ньюкасл" - "Фулхем"

Попередні матчі: 0:0, 0:1 (Дафф), 2:1 (Бест-2 - Демпсі), 2:5 (Гатрі, Бен Арфа - Мерфі, Демпсі-3, Замора), 1:2 (Бен Арфа - Сідвел, Родальєга)

Прогноз "Футбол 24": 1:1

КПР - "Віган"

Попередні матчі: 0:2 (Ді Санто-2), 3:1 (Хельгюсон, Бущакі, Сміт - Родальєга), 2:2 (Нельсен, Сіссе - Маккрті, Босежур)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"МЮ" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 0:0, 2:1 (Нані, Руні - Сілва), 1:6 (Флетчер - Балотеллі-2, Агуеро, Джеко-2, Сілва), 0:1 (Компані), 3:2 (Руні-2, ван Персі - Туре, Сабалета)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

Свій прогноз на англійські поєдинки, а також на інші ви можете зробити на сторінці додатку "Футбол 24 - Футбольні прогнози" у Вконтакті.

У конкурсі прогнозів приймаю виклик Олександра Панасюка, який надіслав такий прогноз:

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87