УКР РУС

Україна запізнилася: екс-гравець молодіжної збірної обрав Молдову – футболіст пояснив свій вибір

15 березня 2023 Читать на русском

Захисник Олександрії Владислав Бабогло отримав дебютний виклик у національну збірну Молдови.

Федерація футболу Молдови на своєму офіційному сайті повідомила про виклик 24-річного Бабогла у національну команду на матчі відбору Євро-2024 проти Фарерських островів і Чехії.

ФІФА вже дала дозвіл гравцю на зміну футбольного громадянства. Відповідно, Владислав Бабогло може безперешкодно грати за Молдову, хоча раніше захищав кольори збірних України U-17 і U-21. На сайті УПЛ захисник поки вказаний як українець.

Україна запізнилася з "вербуванням" сенсації УПЛ – він вже обрав іншу збірну

"До мене звернувся тренерський штаб збірної з пропозицією грати за Молдову. Я поговорив зі своєю сім'єю і вирішив прийняти запрошення. Розмовляв із головним тренером Сергієм Клещенком, і ми прекрасно зрозуміли один одного. Хочу подякувати Федерації футболу Молдови за можливість грати за збірну і обіцяю, що буду викладатися на полі в кожному матчі, бо хочу допомогти команді.

Молдова мені не чужа. Я тут народився, у мене тут багато родичів. До війни в Україні я досить часто приїжджав до Молдови, в рідне село", – пояснив Бабогло своє рішення.

Владислав народився у селі Копчак, яке розташоване поблизу кордону з Україною. Коли йому було 4 роки, сім'я переїхала в Одесу. Бабогло встиг зіграти 7 поєдинків за молодіжну збірну України (1 гол), але скористався регламентом ФІФА, який передбачає можливість зміни футбольного громадянства. В Олександрії, яку нещодавно очолив Руслан Ротань, центрбек виступає з 2017 року.

Україна не їде на Євро, а серед U-17 попахує зірковою хворобою – хто зіпсував команду Мороза?