УКР РУС

Україна втратила перемогу над Туреччиною у драматичному матчі

6 жовтня 2016 Читать на русском

У матчі відбору до ЧС-2018 Україна на стадіоні "Конья Бююкшехір" Україна зіграла внічию з Туреччиною (2:2).

Перший тайм команди провели досить рівно, час від часу обмінюючись гострими випадами. Хороший момент, аби відзначитись, створив Ярмоленко, який на куті карної зони обіграв 2 опонентів, навісив на Зінченка, а той пробив головою повз ворота з вигідної позиції.

На удари з дальної дистанції наважувався Коноплянка. Однак його рішення викликали багато питань.

Турки відповіли кількома контрвипадами, але серйозної загрози біля воріт Пятова не виникало.

А в середині першої половини стрімка атака "синьо-жовтих" завершилась призначенням 11-метрового у ворота турків. На Кравці у карній зоні сфолив Еркін. Не надто впевнено, але все ж реалізував пенальті Ярмоленко.

За кілька хвилин Туреччина провалилась у обороні і пропустила другий м'яч. Українці вдало розбили пресинг суперника на власній половині, Степаненко з центрального кола віддав довгу передачу верхом на Ярмоленка, який опинився на вістрі атаки. "Динамівець" виграв позицію у опонента і віддав зручний пас на Кравця, а той впевнено пробив у кут воріт.

На 33-й хвилині арбітр допоміг "синьо-жовтим", не поставивши пенальті у ворота Пятова. Мор накрутив кількох гравців України, а потім завалився на газон у карній зоні після поштовху і удару по ногах від Соболя.

Турки більш активно почали пресингувати українців і грати щільніше у середині поля, що принесло свої плоди. Команда Шевченка почала більше втрачати м'яч і втискатись у свою карну зону при обороні. Не давали українцям спокою флангові гравці Туреччини, які постійно виконували загострюючі передачі в карну зону. Зокрема варто відзначити Мора.

Все ж господарі змогли відіграти один м'яч до перерви. Після розіграшу кутового, Туфан головою переправив сферу у ворота Пятова на 45+1 хвилині.

На початку другого тайму команди обмінялись гострими моментами. Удар головою Кана після розіграшу стандарту пройшов в лічених сантиметрах від порожнього кута воріт України, а Кравець з хорошої позиції замикав простріл Соболя, але Бабаджан переправив м'яч у поперечину.

Чимдалі Україна почала більше приділяти увагу захисту ,не надто вдало організовувала контратаки. Турки ж відчули момент слабкості суперника, створили кілька неприємних моментів. Зокрема у середині тайму "синьо-жовті" провалились у обороні і Джанер завершив стрімку атаку команди ударом в стійку з вбивчої позиції.

На 81-й хвилині туркам вдалось дотиснути українців. Степаненко сфолив на Джанері під час розіграшу стандарту і арбітр вказав на 11-метрову позначку. Чалханоглу еталонно виконав удар і зрівняв рахунок.

Україна ділить з Туреччиною 3-4 місце, обидві команди мають по 3 очки і однакову різницю забитих/пропущених голів (3:3).

Кваліфікація ЧС-2018. Група I. 2 тур

Туреччина – Україна – 2:2

Голи: Туфан, 45+1; Чалханоглу, 81 (з пенальті) – Ярмоленко, 24 (з пенальті); Кравець, 27

До вашої уваги відеоогляд ключових моментів матчу Туреччина – Україна, де наша збірна втратила перемогу, ведучи в рахунку. Перші підсумки поєдинку Туреччина – Україна, а також огляд ігрового дня за участю інших національних збірних команд. Результат матчу раніше прокоментували головний тренер нашої команди Андрій Шевченко, автор першого голу Андрій Ярмоленко, півзахисники Тарас Степаненко іОлександр Зінченко.