УКР РУС

Україна впевнено здолала Північну Македонію в еліт-раунді відбору Євро U-19 – дебют Шевченка під зірковим номером батькаbomb

20 березня 17:02 Читать на русском
Автор: Андрій Булеца

Україна розпочала еліт-раунд відбору на Євро-2024 (U-19) матчем проти Північної Македонії.

Група 7 еліт-раунду відбору Євро-2024 (U-19), 1 тур

Північна Македонія – Україна – 0:2

Голи: Кревсун, 45+1, Пономаренко, 48

Вилучення: Мелікі, 75 (ПМ)

На Євро-2024 вийдуть лише переможці семи груп, тому часу на розкачку у підопічних Дмитра Михайленка не було. "Синьо-жовті" розпочинали еліт-раунд грою проти господаря квартету – Північної Македонії.

Капітан збірної України зацікавив Манчестер Сіті – скаути "містян" вже на повну переглядають легіонера

Україна мала відчутну перевагу до перерви і нарешті досягла свого у компенсований час. Попередній тренер Олег Кузнєцов дивовижним чином ігнорував Данила Кревсуна, а от Михайленко відразу випустив у основі. Хавбек Борусії Д віддячив голом. Після невдалої подачі кутового Кревсун підібрав м'яч і з лінії напівкола пробив у ближній кут.

В дебюті другої половини "синьо-жовті" закріпили перевагу. Найкращий бомбардир Динамо і всього чемпіонату України U-19 Матвій Пономаренко також залишився без нагляду на підступах до карного майданчика. Прийом, удар під стійку – 2:0.

Підопічні Михайленка впевнено довели справу до перемоги, хоча не обійшлося без грубощів з боку суперника. Мелікі отримав пряму червону за "брудний" підкат проти Цуканова. На 79-й хвилині відбулася ще одна цікава подія – дебют за Україну Крістіана Шевченка, якому видали зіркову батьківську сімку.

Україна чудово почала відбір і могла стати лідером групи, але в паралельному матчі Швейцарія таки дотиснула Латвію 1:0. Прибалтійці будуть наступним суперником хлопців Михайленка – 23 березня, початок о 15:00.

Україна рветься на Євро: сини Шеви та іншої легенди Динамо ведуть за єдиною путівкою – шансу на помилку немає