УКР РУС

"Україна віддала ініціативу боснійцям після гола Ярмоленка", – Шаран проаналізував помилки команди Петракова

14 жовтня 2021 Читать на русском

Український фахівець Володимир Шаран поділився думками щодо матчу "синьо-жовтих" проти Боснії (1:1).

"Від цього матчу залишилися двоякі враження. Наші футболісти почали його дуже добре, швидко забили м'яч. Але потім я здивувався: чому відразу після голу Ярмоленка ми віддали ініціативу і глибоко притиснулися до своїх воріт. Я розумію, що за такого рахунку гра будується на контратаках, і незабаром одна з них могла завершитися черговим взяттям воріт гостей. Забий Тимчик після виходу один на один – і питання про переможця, вважаю, було б зняте, хоч і ігрового часу ще було багато. Потім українська збірна начебто вирівняла гру, і здавалося, що все йде нормально. Однак у другому таймі, десь після 60-ї хвилини, було видно, що наші футболісти підсіли фізично. Думаю, це і стало основною причиною зміни характеру гри. Хоча могла позначитися і психологічна причина, позаяк хлопці переживали за результат. На гру з боснійцями вийшов такий же склад, як і трьома днями раніше в Фінляндії.

"Це жах, збірна України не може весь час грати у Києві", – Степаненко озвучив великі претензії до Арени Львів

Як ми бачимо, дуже складно нашим гравцям проводити два поєдинки за такий короткий період часу. Що стосується Боснії, то вона виглядала досить впевнено. Команда перебудувалася тактично, і стала більше грати на атаку. На флангах було по два гравці. Завдяки цьому і відбувались флангові передачі, на які боснійці розраховували з урахуванням наявності високорослих нападників. Вони могли забивати головою в другому таймі, але не вдалося. Чесно кажучи, в ході матчу я відчував, що довго ми не витримаємо. З фінами було по-іншому – тоді вдалося витримати і не пропустити в свої ворота. Але майстерність гравців Боснії, на мій погляд, вища, ніж у футболістів збірної Фінляндії. Прикро, що пропустили такий м'яч. Хоча гол цей дуже красивий, ефектний. На жаль, наша команда в обороні недопрацювала. Повторюся: ми підсіли фізично. Було видно, що багато помилок виникало на рівному місці, і в контратаку ми практично не вибігали. Ось і доводиться шкодувати про невикористані моменти. Забий Яремчук у другому таймі – і картинка була б зовсім інша, українській збірній можна було б розраховувати на перемогу в такому важливому для неї поєдинку", – цитує Шарана Meta-ratings.

Нагадаємо, українцям залишилось провести лише одну гру в рамках кваліфікації до ЧС-2022. У виїзному матчі проти Боснії команді Петракова потрібно перемагати, щоб гарантувати собі другу сходинку у групі D. Поєдинок відбудеться 16 листопада.

Нічия із Боснією – на сумлінні Петракова: у чому полягають фундаментальні та хронічні помилки тренера?