УКР РУС

Україна програла Північній Ірландії на Євро-2016

16 червня 2016 Читать на русском

Збірна України у рамках 2-го туру групового етапу Євро-2016 зазнала поразки від збірної Північної Ірландії (0:2).

Команди дуже активно розпочали поєдинок у Ліоні, демонструючи високу швидкість та пресинг. Втім, небезпечні моменти біля воріт обох збірних виникали вкрай рідко. Відзначимо, що особливо пасивною в атаці була збірна України. Після перерви північноірландці відкрили рахунок, змусивши "синьо-жовтих" йти вперед, але у підсумку Україна пропустила ще раз та зазнала другої поразки поспіль на Євро-2016.

Поєдинок, на який вся Україна покладала великі сподівання, розпочався із безкомпромісної боротьби на полі та шаленої швидкості. "Синьо-жовті" були налаштовані забити гол вже у дебюті протистояння, але потужний пресинг північноірладнів не дозволяв "синьо-жовтим" навіть розвернутися на полі. Відзначимо, що вболівальники стали свідками справжнього англійського футболу із великою кількістю єдиноборств під дощем. Згодом команди почали діяти більш обережно та зосередилася на позиційній боротьбі.

Другий тайм розпочався із голу у ворота збірної України. На 49 хвилині відзначився МакОулі. Важко сказати, чи цей м’яч став логічним продовженням подій на полі, проте Північна Ірландія продемонструвала кращу організацію гри та показала характер саме у той момент, коли цього було потрібно.

Михайло Фоменко використав усі 3 заміни. На полі з’явилися Зозуля, Гармаш та Зінченко, втім, суттєвих змін гра нашої команди не зазнала. У "синьо-жовтих" за весь матч було лише кілька нагод для взяття воріт, й то не 100 відсоткових. Натомість північноірланді дочекалися свого часу і на останніх хвилинах матчу забили другий гол. На 90+6 хвилині відзначився Макгін, подарувавши Північній Ірландії переконливу перемогу.

Щодо збірної України, то залишається лише сподіватися на тріумф у матчі з поляками, який дозволить підопічним Михайла Фоменка пройти у плей-офф Євро-2016.

Євро-2016. Груповий етап, 2 тур

Україна – Північна Ірландія – 0:2

Гол: МакОулі, 49, Макгін, 90+6