УКР РУС

Україна приймає Євро, у Роналду лише один "ЗМ", Таврія зупинила Динамо – часи, коли Баварія востаннє не була чемпіоном

21 квітня 17:05 Читать на русском
СПЕЦПРОЄКТ
Автор: Олекса Бик

Баварія 11 сезонів незмінно ставала чемпіоном Німеччини. Світ сильно змінився, поки "срібна салатниця" не покидала Мюнхен.

Байєр завершив затяжне домінування Баварії. Щоб пригадати попереднього чемпіона Німеччини, потрібно повернутися у 2012 рік. Юрген Клопп виграв Бундеслігу з дортмундською Борусією, а Роберт Лєвандовскі забив 22 голи, поступившись у бомбардирських перегонах Хунтелару.

Байєр вперше став чемпіоном Німеччини. Хабі Алонсо створив непереможну команду, Вірц і Джака стильно гарантували титул

Для Баварії той сезон все одно не був провальним, адже команда Юппа Хайнкеса вийшла у фінал Ліги чемпіонів. Щоправда, програла єврокубок на власному полі Челсі, де Дрогба, Лемпард, Чех і Торрес грали під керівництвом Роберто Ді Маттео.

Краще, ніж гол, забитий улюбленою командою на останніх хвилинах, може бути лиш перегляд цього матчу з чипсами Lay’s та пивом. Чипси 100% якості, що виготовлені в Україні, допоможуть зробити смак перемоги ще насиченішим і незабутнім.
Підтримуйте улюблену команду разом з Lay’s – спонсором Ліги чемпіонів! Адже є Lay’s? Буде футбол!

Вже через місяць збірна Іспанії підтвердить статус найкращої на планеті та виграє Євро-2012 в Україні. У київському фіналі "Фурія Роха" розгромила Італію, за яку феєрив тоді Балотеллі. А Роналду мав лише один "Золотий м'яч", штампуючи голи за Реал.

Паралельно з тріумфом Дортмунда гучний успіх в АПЛ святкував Манчестер Сіті. Знаменитий камбек проти КПР з голами Джеко та Агуеро відібрав титул у великого Алекса Фергюсона. Ламіну Ямалу було 4 роки – відчуйте себе старими.

Чемпіонат України був у олігархічному розквіті. УПЛ посідала сьоме місце в таблиці коефіцієнтів, випереджаючи Португалію та Нідерланди. Нафарширований бразильськими зірками Шахтар став чемпіоном. Шева повернувся в Динамо, але найкращими бомбардирами були Селезньов і Майкон.

Ротань і Зозуля в Дніпрі, Тайсон і Шав'єр творили красу в Металісті Маркевича, а сімферопольська Таврія боролася за єврокубки та двічі за сезон розписала нічиї з Динамо, зокрема в останньому турі. "Біло-сині" відстали від Шахтаря якраз на чотири очки.