УКР РУС

Україна – Бахрейн: анонс товариського матчу

23 травня 2021 Читать на русском

Збірна України в рамках товариського матчу приймає Бахрейн. Анонс і прогноз читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Більшість топових європейських чемпіонатів ще не встигли завершитись, а Україна вже починає ігрову підготовку до Євро-2020. Вона буде недовгою – у календарі стоїть всього три спаринги проти Бахрейну, Північної Ірландії та Кіпру. Основна "накачка" піде у червні безпосередньо перед турніром, а поки що "жовто-сині" входять в ритм. Щоправда, у збірну досі не приїхали наші головні легіонери, тож розглядати матч з арабами у Харкові у вигляді репетиції офіційних поєдинків не варто. Сьогодні Андрій Шевченко проведе генеральний перегляд найближчого резерву.

Україна – Бахрейн: прогноз на матч

Україна – Бахрейн: де дивитися контрольний матч

Це лишень перший спаринг, однак збір національної команди триває вже тиждень. За цей період тренерський штаб встиг переглянути новачків (Судаков, Бондаренко, Лєднєв) і втратити кількох виконавців через пошкодження – збірну покинули Буяльський і Корнієнко. Втім, їхня участь на Євро все одно перебувала під сумнівом, а от наявність майже всіх основних захисників та голкіперів повинна тішити Андрія Шевченка – він зможе перевірити будь-який варіант задньої лінії. Її стабільність та варіативність стане ключовим фактором успіху на Євро-2020.

Крім того, у матчі проти Бахрейну дуже важливо відновити психологічну впевненість, адже після останніх невдач "жовто-синіх" її цілком можна було підрозгубити. Провали сталися зовсім недавно – Україна не змогла переграти казахів і фінів у березневих поєдинках відбору до ЧС-2022. Головною проблемою національної команди стала катастрофічна реалізація, але про труднощі з розкриттям низького блоку та невдалі заміни забувати також не варто. Бахрейн сьогодні теж повинен закриватись, тож цікаво поглянути на тактичні рішення нашої збірної при завершенні позиційних атак.

Особливо цікаво, чи зможе тренерський штаб перенести переваги Бєсєдіна з Динамо на збірну. Андрій Шевченко любить цього нападника за гольове чуття й широкий функціонал – він може робити майже все, що робить Яремчук, окрім флангової роботи. Поки що саме Артем виглядає основним варіантом для ротації Романа на Євро-2020, однак у нього є хороший конкурент з потужним ударом та швидкістю – Довбик. У матчі проти Казахстану форвард СК Дніпро-1 проявив себе дуже перспективно. Сьогодні він теж повинен отримати ігровий час.

Загалом у спарингу проти Бахрейну повинна зіграти більша частина наявних футболістів. Не просто ж так головний тренер згадав про наявність шести замін та підготовчий характер матчу. В ньому можна очікувати будь-яких варіантів складу і схем, за виключенням гри в три захисники – у ній просто немає сенсу. Араби не будуть навантажувати нашу оборону занадто часто й довго, та і на Євро-2020 є сенс грати в улюблені 4-3-3.

Втім, зовсім вже закидувати капелюхами Бахрейн не варто. Це доволі непогана команда для свого рівня – під керівництвом португальця Еліо Соузи збірна веде успішну боротьбу в кваліфікації ЧС-2022, тримаючись на другій позиції у своїй групі. При цьому команда мінімально переграла потужний Іран і розписала дві нічиї з Іраком, який йде у лідерах. До того ж бахрейнці виграли Кубок Націй Перської затоки, здобувши перемогу над Саудівською Аравією у фіналі, а за останній рік вони програли всього один "товарняк" (при чотирьох звитягах).

Словом, Україна буде перевіряти свої сили не на клоунах. Підопічним Андрія Шевченка сьогодні не можна втрачати концентрацію, адже вболівальники на трибунах очікують лишень перемоги.

Кадрова ситуація

Україна не встигла зіграти жодного матчу, а зі складу вже випало кілька футболістів. Зокрема, Буяльський не зможе зіграти через тріщину плюсневої кістки ступні – його підготовка до Євро-2020, на жаль, завершена. Крім того, через ангіну додому відправили Корнієнка. Через пошкодження до табору збірної не приїхали травмовані Андрієвський, Коноплянка та Шепелєв, а про травми Коваленка та Мораєса було відомо ще раніше.

Також варто не забувати про відсутність групи легіонерів. У матчі проти Бахрейну "жовто-синім" не допоможуть Яремчук, Ярмоленко, Михайліченко, Соболь, Зінченко та Маліновський.

Орієнтовний склад на матч проти Бахрейна

Бущан – Тимчик, Забарний, Кривцов, Миколенко – Степаненко – Циганков, Сидорчук, Шапаренко, Зубков – Бєсєдін

Прогноз "Футбол 24" – 2:0

Очевидно, що збірна України сильніша за Бахрейн. Про це говорять і букмекери, і здоровий глузд. Підопічні Андрія Шевченка перед рідними вболівальниками повинні бити арабів, перервавши 5-матчеву безвиграшну серію – будь-якому іншому результату знайти виправдання неможливо.

Втім, навряд чи варто очікувати розгрому. Збірна Бахрейну не настільки слабка, щоб ковтнути купу голів від команди, яка вийде в напіврезервному складі й буде проводити купу замін, випускаючи молодь. Для нашого тренерського штабу цей матч є лишень елементом тренування, тож комфортна звитяга з перевагою в два голи всіх влаштує.

"Якщо буде можливість – скористаюся": інтерв'ю Шевченка про роботу в Мілані, цілі збірної України й голи Маліновського