УКР РУС

Україна – Вірменія: післяматчева прес-конференція Петракова – про хвороби, Зінченка у центрі нападу та прощання Пятова

11 червня 2022 Читать на русском

Головний тренер збірної України Олександр Петраков розповів про ситуацію всередині національної команди після гри з Вірменією та не оминув увагою останній матч Пятова за збірну.

"Пятов завершив виступи за збірну України? Я вдячний йому за все, що він зробив для українського футболу. Дуже сумно, він сам захотів завершити кар'єру в збірній України. Так і сказав мені: "Васильовичу, вже є гарні хлопці, мені треба дати їм дорогу". Завтра о 6 ранку вже їде зі збірної. Враження від гри? Ну перемогли 3:0, хлопці грали добре, було багато моментів. Я привітав хлопців та і все. Рухаймось далі.

Чому я так емоційно святкував з хлопцями забитий гол? Ну я така людина, у футболі треба радіти. Ця миттєвість – це складно зрозуміти для тих, хто не працював у футболі. Заради цих секунд ти живеш, розумієте? Це адреналін, мені важко вам передати, заради цього ми і живемо. Я радів за хлопців, за Сашу Караваєва.

Україна – Вірменія – 3:0 – відео голів та огляд матчу

Миколенко вийшов на заміну, тому що Зінченко трохи втомився і отримав жовту картку. Я боявся, щоб не було вилучення, сказав йому: "Саша, я тобі за жовту завинив". А Миколенко вийшов, так склалося, що забив. Я йому сказав: "Микола, вийдеш, ззаду наведи лад".

Зінченко грав на цій позиції самі розумієте чому: Миколенко провів 3 гри, я Зінченка попросив. Соболь тільки почав тренуватись. Ярмоленко захворів, була температура висока. Зранку зайшов до мене, каже: "Васильовичу, я буду грати, хіба що ви скажете". Я кажу: "Не треба грати, у тебе троє дітей, треба щоб ти серце зберіг". Залишився капітан Ярмоленко. Думаю, він до 14-го відійде і буде грати. Так само Сирота, вже нема температури.

Атмосфера на стадіоні? Завжди тренеру, футболістам приємно грати, коли є вболівальники. Коли їх нема, то це погано, а сьогодні атмосфера була чудова. Я так дивився: "Ми граємо наче в Україні". Те, що я згодився грати у Лодзі – було правильне рішення, люди раділи. Я бачив їхні обличчя, вони дякують. Всі хочуть додому, щоб закінчилась війна. Ми для цього і працюємо, щоб вони раділи. Можемо лише подякувати українцям, що прийшли підтримали нас. В Україні всі по телебаченню дивились матч, всі горді за нашу країну, нас всі підтримують. Це багато що коштує для нас, для мене особисто.

"Грали, як вдома. Сказав хлопцям, що вони молодці, виконали все", – радісний Петраков прокоментував успіх проти Вірменії

Відсутність жестів підтримки від збірної Вірменії? Ні, до мене перед грою підійшов головний тренер з перекладачем, побажав, щоб пошвидше завершилась війна, всього найкращого. Хлопці підійшли після гри, Березовський (тренер воротарів збірної Вірменії – прим.), привітав Пятова, попрощався.

Це наші проблеми. Війна – це наша війна, люди навколо втомлюються від України. Ми маємо все самі собі робити, допомагати, ми самі можемо зробити все: завершити війну, відбудовувати державу. Світ буде допомагати, ми будемо дуже дякувати.

Чи є підозра на епідемію у збірній? Ні-ні, ніякої епідемії нема, це була дуже складна ситуація в Уельсі: дощ, вітер, дуже холодно. Всі не одразу захворіли. Ярмоленко вчора тренувався, все було добре, а вночі подзвонив, скаазав що йому погано, йому крапельницю ставили. Саша Сирота, летіли на літаку з Ірландією, температура була під 40. Просто якась застуда. Нема ніякої інфекції, не вигадуйте.

П'ять матчів поспіль? Хлопці все розуміють. Ми знали що це буде, я хотів, щоб було 27 чоловік було у збірній. Хлопці молодці, нічого собі не дозволяють, всі готуються, зараз буде відновлення. Всі все виконують, нема ніяких запитань до них. Прогнозую, буде дуже дуже дуже важка гра з Ірландією.

Пятов завершив кар'єру в збірній України, побивши рекорд Шовковського

Гра Зінченка зліва в обороні? Це Гвардіола його ставить, я ж Петраков. Хіба що Гвардіола ставить. Я вам відповів? Це Гвардіола. Те, що хороше, треба продовжувати. Я вам сказав чому: тому що Миколенко зіграв три гри, я дав йому перепочити. Підійшов до Зінченка, кажу: "Саша, треба... Допоможеш команді?" І Саша допоміг. Це збірна, футболісти тут повинні вміти грати на 2-3 позиціях. Наступну гру не скажу, де Зінченко гратиме. Може, гратиме нападника центрального.

Як команда попрощається з Пятовим? Натякаєте на банкет? Ні, його не буде. Пятов виїжджає рано-вранці. Я хлопців попросив, не треба нічого... Вони все розуміють. Він до нас буде приходити у збірну, вона буде збиратись у вересні. Пятов сказав, що приїде до збірної. Андрій такий хлопець, що прийде, ще допоможе воротарям, щось розкаже, підкаже.

Це не моє рішення, це рішення Андрія Пятова – закінчити кар'єру у збірній. Говорить, що хлопці молоді, хороші, я не повинен перекривати їм дорогу, пора знати честь. Він дуже порядна людина. Бажаємо йому всього найкращого, ще пограє на хорошому рівні", – розповів Петраков на післяматчевій прес-конференції.

Україна розгромила Вірменію у матчі Ліги націй – шоу несподіваного героя і захисників Динамо, Пятов красиво попрощався