УКР РУС

Україна - Словенія. Наші оцінки: на "крилах" перемоги

15 листопада 2015 Читать на русском

"Футбол 24" оцінює дії гравців команди Михайла Фоменка в першому матчі плей-офф відбору до Євро-2016.

Оцінки: 5 - відмінно, 4 - добре, 3 - задовільно, 2 - погано, 1 - жахливо

Андрій П'ятов - 4
З радістю поставили б Андрію "відмінно", але, відверто кажучи, роботи у нього в цьому матчі майже не було (0 ударів у створ воріт у словенців за всю гру). У першому таймі разок не зовсім впевнено зіграв на виході, зате в останні хвилини матчу, коли Словенія небезпечно навішувала, діяв бездоганно. Як і повинен був.

Артем Федецький - 5
У захисті впорався добре. При цьому встигав допомагати також Андрію Ярмоленко при флангових атаках. Автор гольової передачі Селезньову. І один з героїв матчу. Взагалі, "крила"-фланги нашої команди були дуже хорошими цього вечора на "Арені Львів".

Євген Хачеріді - 3,5
Футболіст, котрий не піддався на жодну провокацію визнаного "майстра" Дієго Кости у двох матчах Ліги чемпіонів з "Челсі", не упорався з нервами у боротьбі з Новаковічем. Отримавши жовту карточку вже в першій половині гри, надалі був змушений ще ретельніше контролювати емоції. З цим впорався. Але вболівальникам забезпечив всю гаму емоцій: прекрасне перехоплення - і тут же пас в ноги супернику, відмінний відбір м'яча - і відразу втрата...

Ярослав Ракицький - 4
Діяв вкрай обережно, без жодної імпровізації - мабуть, саме такою і була установка на гру. Ракицький її виконав. І дарма, що не був яскравим - такого завдання в нього не було.

В'ячеслав Шевчук - 4,5
За наявності на лівому фланзі Коноплянки не зловживав креативом в атаці, хоча по разу в кожному з таймів проявив нехарактерне для себе вміння зіграти тонко: обігравав один в один захисника і робив гостру передачу. В захисті був надійним.

Сергій Рибалка - 4
Знаходячись нижче всіх у динамівському трикутнику центральних хавбеків, Рибалка зі своєю роботою впорався добре. У відборі був непоганим, в перехопленнях ще кращим. І довгі паси були напрочуд своєчасними. Шкода, не завжди їм вистачало точності, інакше матч завершився б нашою розгромною перемогою.

Сергій Сидорчук - 4
У статистиці результативних дій матчу значитись жодним чином не буде , але якби Сергій не встиг на якусь десяту долю секунди випередити словенського візаві, то голу Селезньова не було б. Однак Сидорчук встиг вставити ногу, продовжити пас на Ярмоленка, а далі був пас на Федецького, простріл на Селезньова і - 2:0.

Денис Гармаш - 5
Прекрасний матч Дениса. Встигав усюди! І з емоціями впорався, хоча провокацій з боку словенців, повторимося, вистачало. Завдав найбільше ударів по воротах суперника (4), у тому числі і найбільше точних (2). У оборонних діях теж був хороший, а жаги до боротьби та енергії на полі у ​​Гармаша завжди було навіть у надлишку.

Андрій Ярмоленко - 5
Його фінт в гольовому моменті був геніальним! Одним рухом прибрати відразу двох суперників - це почерк Майстра. У відсутності старань не дорікнеш: коли треба було - і відбирав м'яч, і в підкатах стелився. Поряд з Федецьким, Гармашем і Селезньовим - один з головних претендентів на звання героя матчу.

Євген Коноплянка - 4
Від новоявленого капітана збірної ми очікували дещо більшого. Особливо після матчу "Севілья" - "Реал". Женя старався, провів матч не нижче певного рівня. Інша справа, що планку для нього ми самі підняли дуже високо.

Євген Селезньов - 4,5
Старання Селезньова "Арена Львів" оцінила гідно: гучним "Мо-ло-дець!", коли на 83-й хвилині Женю замінили на Артема Кравця. Забив найважливіший гол, міг забити ще. Був дуже напористий попереду. А ще не гребував чорновою роботою. У тому числі навіть на своїй половині поля.

Руслан Маліновський, Артем Кравець і Олександр Караваєв, котрі вийшли на заміну, провели на полі загалом 23 хвилини на трьох (включно з компенсованим часом) і на повноцінну оцінку не награли.