УКР РУС

Україна – Словаччина: анонс товариського матчу

10 листопада 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс товариського матчу між збірними України та Словаччини.

Товариські матчі
завершено
-

Україна – Словаччина

10 листопада, 20:00, Львів, "Арена Львів"

Головний арбітр: Андріс Трейманіс (Латвія)

Телетрансляція на каналах "Україна" та "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Україна не кваліфікувалася на чемпіонат світу – сильнішими за нас в групі І були Ісландія та Хорватія. Андрій Шевченко провів аналіз відбору, відзвітував за виконану роботу, окреслив позитивну динаміку, після чого продовжив роботу зі збірною. Спарингом зі словаками національна збірна розпочинає підготовку до наступних офіційних матчів, які відбудуться восени наступного року.

Причини невдач і позитивні моменти. Підсумки виступів збірної України у відборі до ЧС-2018

Словаччина також пролетіла повз російський Мундіаль. Другого місця в групі F не вистачило для потрапляння в плей-офф – наші сусіди стали саме тією найгіршою з 9 других команд (забракло одного очка). У країні не робили з цього трагедію, адже команда виконала завдання-мінімум, виборовши другу сходинку в Шотландії та Словенії. Ян Козак теж зберіг свою посаду і працюватиме з прицілом на Лігу Нації та наступний відбір.

Товариський матч зі Словаччиною і присвячений йому збір національної команди Андрій Шевченко використовує для знайомства з багатьма новачками, які добре себе зарекомендували в українському чемпіонаті. Викликано чимало дебютантів: Мякушко, Андрієвський, Танковський, Сваток, Шабанов і Коломоєць.

"Мав футболку Мілана – хотів грати, як Шевченко". Олександр Андрієвський – про виклик у збірну України, характер Зорі і гол із центра поля

Так склалася ситуація, що Юрій виявився єдиним форвардом у заявці, тому в нього найкращі шанси з цього списку вийти в старті. Інші, скоріш за все, чекатимуть своєї можливості з лави запасних. Вокалом вони, відверто кажучи, не вразили, на полі потрібно виглядати впевненіше та талановитіше.

Значна кількість нових облич має дві причини. Перша – відрядження у молодіжку майже всіх збірників до 21 року: Зінченка, Коваленка, Бєсєдіна, Шепелєва, Лук'янчука, Луніна. Друга – травми низки основних виконавців: Кравця, Гармаша, Степаненка, Буяльського, Ракицького. Під питанням була участь Коноплянки та Бутка, але за останніми новинами вони в повній готовності.

Якогось сенсаційного стартового складу збірної України без визнаних лідерів команди не передбачається. Від західних гостей можна очікувати більше сюрпризів, адже головний тренер збирається випробувати в бойових умовах тих футболістів, які програвали конкуренцію під час офіційних поєдинків. До того ж, через травми пропустять матч Дюріца, Пекарік, Грегуш, Куцка та Вайсс.

Україна – Словаччина: прогноз на товариський матч

Зустріч відбудеться у Львові, де через дискваліфікацію стадіону збірна не грала близько двох років. Люди в місті заскучали за національною командою та обов'язково створять чудову атмосферу. Втім, є інша проблема – Андрій Шевченко незадоволений газоном "Арени Львів".

Що стосується історії протистоянь між нинішніми суперниками, то тут абсолютна рівність: 3 нічиї та по одній перемозі. Україна та Словаччина нещодавно зустрічалися в рамках відбору до Євро-2016. Вдома "синьо-жовта" дружина поступилася з рахунком 0:1, а на виїзді розписала нульову нічию. Сьогодні результат не стоїть на першому місці, але команді та вболівальникам потрібна хвиля позитивних емоцій після проваленої кваліфікації.

Орієнтовні склади

Україна: Пятов – Бутко, Ордець, Хачеріді, Матвієнко – Ротань, Маліновський – Ярмоленко, Марлос, Коноплянка – Коломоєць.

Словаччина: Дубравка – Сабо, Шкртел, Шкріньяр, Губочан – Лоботка, Дуда, Гамшік – Руснак, Мак – Нємєц.

Талановите покоління молодіжки: 10 майбутніх зірок збірної України