УКР РУС

Україна – Польща: бенефіс Ротаня, провал тренерського штабу. Наші оцінки

21 червня 2016

"Футбол 24" оцінює дії гравців збірної України в останньому матчі на Євро-2016 у Франції.

Оцінки: 5 – відмінно, 4 – добре, 3 – задовільно, 2 – погано, 1 – жахливо

Загалом, дуже низьких оцінок гравцям збірної України не буде, адже наші футболісти показали непоганий рівень гри. Наш біч на Євро-2016 знову стандарти... А ось моменти у чужих воріт були, треба було їх лише реалізувати.

Андрій П`ятов – 3,5

Андрій – один з небагатьох (чи не єдиний у команді), до кого немає претензій. На жаль, П'ятов не зіграв на "нуль", але чи можна йому дорікнути, коли такі проблеми у збірної України зі стандартами?!

Артем Федецький – 2

Артема вистачило на годину, хоча зіграв весь матч. Міг стати антигероєм вже на 3-й хвилині, коли через нього уникнув офсайду Лєвандовскі. На щастя, Роберт не забив…

Не дуже помилимось, якщо зробимо припущення, що Артему хочеться якомога швидше забути цю гру…

Євген Хачеріді – 3

Не провальний матч, але за лідером атак Польщі Лєвандовскі не завжди встигав.

Олександр Кучер – 3

Див. Хачеріді. Непогана гра, але не більше. Не завжди встигав за Лєвандовскі. Заробив жовту картку.

Богдан Бутко – 3,5

Богдан дуже активно і корисно відіграв в атаці. Міг стати одним з героїв, автором гольової передачі. Чому Бутко раніше не виходив на Євро? Питання риторичне.

Тарас Степаненко – 3

Не провальна, але й не видатна гра Тараса.

Руслан Ротань – 4

Найкращий гравець матчу, якого відзначив і УЄФА. Так, саме Руслана "качнув" Блащиковські, коли забив, але ще треба глянути, хто саме відповідав за опіку Куби під час того стандарту.

Ротань віддав геніальну передачу на Ярмоленка в першому таймі, коли Андрій повинен був забивати. Той не забив.

Олександр Зінченко – 3

Нічого видатного, хоча міг забити на 48-й хвилині, але головою пробив повз ворота.

Андрій Ярмоленко – 3

Андрій міг стати героєм матчу. Супермомент втратив після пасу Ротаня, також міг заробити пенальті, але арбітр сприйняв падіння Ярмоленка в першому таймі як картинне (хоча підстави для пенальті були після фолу Єджейчика).

Євген Коноплянка – 3

Нічого видатного, хоча міг стати одним з героїв гри. В першому таймі Євген не зумів приборкати в районі вратарського майданчика м'яч після пасу Бутка. На 48-й хвилині асистував Зінченку, але той головою пробив повз ворота.

Роман Зозуля – 2,5

З одного боку невидатна для форварда гра, але мав шанси забити. На початку гри його постріл заблокував захисник, а 80-й хвилині Роман головою пробив повз ворота.

Михайло Фоменко – 0

Збірна України програє – дві заміни після 73-ї хвилини, одна з них це вихід опорника Анатолія Тимощука замість єдиного форварда Зозулі при рахунку 0:1… Знущання над вболівальниками. Добре, що все це вже позаду.