УКР РУС

Україна – Кіпр: передматчева прес-конференція Андрія Шевченка – про стан гравців, експерименти і підготовку до Євро

6 червня 2021 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко відповів на запитання журналістів перед товариською зустріччю проти Кіпру.

Товариські матчі
завершено
-

"Підсумки підготовчого збору? Вся запланована робота пройшла так, як ми хотіли. Завтра буде контрольна гра, якою ми завершуємо збір. Далі їдемо в Румунію і там будемо готуватися безпосередньо до першого матчу на Євро.

Євро-2020: збірна України представила нову форму – гасло "Слава Україні!" та згадка про Крим з Донбасом

Залежність від лідерів у збірній України? Залежність буде у будь-якої команди від своїх сильних гравців і лідерів. Це нормальний процес. Ми намагаємося робити ротацію, в товариських матчах даємо можливість проявити себе іншим. Ми постійно в пошуках, запрошуємо молодь. Це все робиться для того, щоб була конкуренція. Навіть наші лідери не повинні почуватися впевнено. Не буде конкуренції – не буде зростання.

Різниця у хвилюванні перед Євро у Шевченка-гравця та Шевченка-тренера? У футболістів і тренера однакове хвилювання. Є відповідальність, перш за все, перед українськими вболівальниками. Коли я був гравцем, вона завжди була у мене. Зараз – тим більше. Команда робить все для того, щоб вдало виступити. Хлопці добре тренувалися, ексцесів ніяких не було. Головне подивитися назад після всієї виконаної роботи і їхати зі спокійною душею на чемпіонат Європи. Думаю, що ми зробили все можливе при підготовці. Потрібно готуватися до офіційних матчів і грати.

Євро-2020: у Росії обурені новою формою збірної України і закликають УЄФА заборонити її використання

Вивчення суперників? До кожного матчу ми готуємося по-своєму. Під час збору розглядали різні системи, робота над загальною структурою. В основному це було присвячено нашій грі і нашим діям на футбольному полі. Плюс у нас є товариські матчі, до яких ми теж підходимо серйозно. Вивчаємо суперника, робимо розбір.

Я думаю, особливість цієї команди – те, що вона до кожного матчу готувалася окремо. Ми розбираємо, дивимося, як нам краще грати, які дії робити. Все, що ми робимо – повсякденна життєва рутина, якої ми дотримуємося. Точно так само будемо готуватися на чемпіонаті Європи. Будемо робити те ж, що і завжди.

Нова форма збірної України? Мені сподобалося те, що я побачив. Але не мені в ній грати, а хлопцям. Тому їхню думку потрібно дізнатися. Завтра буде експериментальний склад. Ми намагаємося робити ротацію, давати час тим, хто менше зіграв. У нас є низка футболістів, які були травмованими. Подивимося на їхній стан. Якщо вони будуть готові, то дамо зіграти і їм. Навіть якщо це останній матч перед виїздом, він не є супертестом, де ми повинні перевірити всіх. Наше завдання – підготувати максимум людей до чемпіонату Європи.

Чи стане впізнаваний стиль проблемою на Євро? Це навіть добре. Якщо не було сюрпризом, напевно, суперники чекали, як ми будемо грати. За останні п'ять років у нас з'явився певний стиль, структура. Не бачу проблеми. Мені навіть імпонує, що у нас є певний малюнок, який виділяє нас серед інших команд.

Тренування стандартів? Приділяємо їм не так багато часу. За нашими планами зосередимося на стандартах більше вже в Румунії. Ці два тижні ми більше приділяли часу інтенсивним фізичним тренуванням, тактиці гри в обороні. Для тренера ніколи не вистачає часу. Неможливо все вмістити і розподілити – чимось треба жертвувати. Стандартні положення будемо ретельно розбирати і готуватися вже в Румунії. Я вважаю, це один з важливих компонентів у футболі.

Збірна України, якої не буде на Євро-2020 – лідер Динамо, Коноплянка і найкращий бомбардир УПЛ

Я вже говорив, що у Соболя була проблема. Зараз з ним все в порядку, він тренується. Я ухвалив рішення залишити в розташуванні збірної гравців, які не потрапили в заявку. Вони тренуються з нами, є кандидатами в команду, в будь-який момент при непередбаченої ситуації увійдуть в неї. Крім травм, є ще і COVID-19. Ми бачимо, що у команд крім пошкоджень ще трапляються ситуації з вірусом. Ми зобов'язані бути акуратними в таких умовах.

У Циганкова все в порядку, як і у Соболя. Всі сьогодні працюють. Частина хлопців будуть займатися індивідуально, тому що не всі зможуть взяти участь в спільному тренуванні", – сказав Шевченко на прес-конференції.

Нагадаємо, товариський поєдинок між збірними України та Кіпру відбудеться у понеділок, 7 червня, у Харкові на ОСК Металіст. Початок зустрічі о 19:00. Він стане фінальним спарингом для “синьо-жовтих” у рамках підготовки до Євро-2020.

"Не розумію, чому хейтять хлопця": Україна взяла напівреванш за велику ганьбу, або Як можна було програти "тюленям"?