УКР РУС

Україна – Кіпр: Грозний виділив сильну сторону суперника і дав важливу пораду "синьо-жовтим"

6 червня 2021 Читать на русском

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний поділився очікуваннями від останнього спарингу команди Шевченка у рамках підготовки до континентальної першості.

Товариські матчі
завершено
-

"Це буде заключний спаринг збірної України перед Євро. Кіпр у поточному році зіграв чотири матчі. У березні в рамках відбору чемпіонату світу вони обіграли 1:0 Словенію, 0:0 зіграли зі словаками, поступилися 0:1 Хорватії і Угорщині.

Україна – Кіпр: де дивитися контрольний матч

Цього року кіпріоти мало забивають, але й мало пропускають. Чому? У лютому Кіпр очолив 50-річний грецький фахівець Нікос Костеноглу, який раніше тренував АЕК. І він відразу ж зробив ставку на певний ігровий баланс в бік оборони. Вони грають з п'ятьма захисниками в лінію і в два опорники, які чудово обороняються. Їх не цікавить безцільне володіння м'ячем. Тому у них середнє володіння м'ячем за матч всього 35 відсотків. Зате у збірної України володіння м'ячем вище 60 відсотків. А в деяких матчах, як з Казахстаном, у нас володіння було 71 відсоток.

Ми, навпаки, добре працюємо з м'ячем, граємо добре позиційно. У нас вибудувана гра. Кіпріоти рідко загрожують воротам суперника. Вони зазвичай 2-3 удари завдають. А ми, навпаки, дуже багато б'ємо. Фінам ми вдарили 17 разів по воротах, а казахам – 28. З Північною Ірландією було 12 ударів.

Кіпріоти технічні і люблять йти в дриблінг. Але проти нашої збірної неправильно йти в дриблінг, тому що відразу йде подвійне страхування. Ми здорово пресингуємо. Ми сильніші за всіма компонентами. Треба бути об'єктивними. Для нас у цьому матчі важлива холодна голова при завершенні. Ми багато створюємо і багато не реалізовуємо. У нас пристойна точність передач – з фінами був 91 відсоток, а з казахами – 89 відсотків. Ми мало втрачаємо м'яч і доводимо до логічного завершення, а тому багато створюємо.

На такому етапі підготовки до Євро про недооцінку суперника мови не може йти. В кожному тренуванні і в кожному матчі гравцям потрібно підтверджувати свій високий рівень майстерності", – сказав Грозний у коментарі Sport.ua.

Нагадаємо, завершальний спаринг перед стартом Євро-2020 збірна України проведе вже у понеділок, 7 червня, у Харкові проти Кіпру. Початок зустрічі о 19:00.

"Не розумію, чому хейтять хлопця": Україна взяла напівреванш за велику ганьбу, або Як можна було програти "тюленям"?