УКР РУС

Україна - Англія. Анонс

15 червня 2011

Молодіжна збірна України спробує покращити свої шанси на вихід у півфінал чемпіонату Європи. Для цього підопічним Яковенка доведеться обіграти одного з фаворитів Євро-2011 - команду Англії.

15 червня 2011. 21:45. Хернінг. Стадіон "Хернінг". Матч фінальної частини Євро-2011 (U-21). Пряма трансляція на телеканалі “ICTV”, текстова трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Поразка від чехів в рамках першого туру групи B стала несподіваною не тільки для вітчизняних вболівальників, але і для самих футболістів, які ґрунтовно не змогли пояснити причину програшу. Чи то тренування Яковенка так фізично "загнали" наших хлопців, чи то справді чисто емоційно важким вдався синьо-жовтим старт першості, чи то просто недооцінили суперника - однак факт залишився очевидним - продемонструвавши протягом 70 хвилин абсолютно мертву гру, українці прокинулись лише наприкінці зустрічі, завдяки виходу на поле таких футбоілстів як Кравець і Білий. Однак їхніх зусиль виявилось замало, щоб врятувати матч. Таким чином, усі коментарі збірників "молодіжки" про те, що перемога в турнірі вже забезпечена, виявились звичайним базіканням, нічим не підтвердженим на справі.

Англійці, незважаючи на "вицарапаний" пункт, здобутий в поєдинку проти іспанців, отримали цілий шквал критики на батьківщині. Іспанія домінувала протягом усього поєдинку, але вела в рахунку лиш в один м'яч і тільки непоступливий характер британців і їхня настирливість призвели до голу, який врятував одне очко для команди Стюарта Пірса. Тож в Англії очікують, що наставник дещо змінить склад на сьогоднішній поєдинок. Звісно, родоначальники футболу очікують нині не тільки перемоги від своїх улюбленців, але і яскравої гри. Тим паче, в Англії ще не забули поразку від українців у фіналі Євро-2009 (U-19). Реванш - це завжди діло честі.

Нашим ж буде непросто. Тепер для виходу з групи потрібно перемагати двох надпотужних суперників. Після стартової поразки це зробити вдвічі важче, а додати сюди втрату капітана команди Тараса Степаненка, який відбув лікуватись в Україну, то проблем в Павла Олександровича буде немало. Можна спробувати допустити, що Яковенко довірить позицію Степаненка Гармашу, віддавши йому перевагу перед Голодюком. Хоча виходу Олега більше всього очікують вболівальники. Так само хотілося б побачити в стартовому складі Кравця замість Зозулі. Саме Артем, тільки вийшовши на поле, одразу додав обертів нашим командним діям і організував гол у ворота чехів. Хоча це малоймовірно: Яковенко був цілком задовлений діями Зозулі на полі, тож саме йому і буде довірена позиція нападника. Також очікується вихід в основі Селіна на позиції лівого захисника, а от Максим Білий, очевидно, знову залишиться на лаві запасних і стане своєрідним джокером збірної України.

Відео, результати, таблиці та календар молодіжного чемпіонату Європи-2011 в Данії можна перелянути ТУТ.