УКР РУС

Рома поступилась аутсайдеру, Ювентус врятував нічию з Фіорентиною, Інтер зміцнив лідерство

25 квітня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

В рамках недільної програми 33-го туру Серії А відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 33-й тур

Беневенто – Удінезе – 2:4

Голи: Віола, 34 (пен), Лападула, 83 – Моліна, 4, Арслан, 32, Ларсен, 50, Брааф, 73

Фіорентина – Ювентус – 1:1

Голи: Влаховіч, 29 (пен.) – Мората, 46

Інтер – Верона – 1:0

Гол: Дарміан, 76

Кальярі – Рома – 3:2

Голи: Лікоянніс, 5, Марін, 57, Жоау, 64 – Перес, 27, Фасіо, 69

Луческу-молодший може очолити італійський клуб – син наставника Динамо вже мав перемовини у Мілані

Недільну ігрову програму в італійській Серії А відкривав поєдинок Беневенто – Удінезе. Ще у першому таймі команди влаштували справжню перестрілку. Вже на 4-й хвилині рахунок відкрив Моліна, а на 31-й перевагу гостей закріпив Арслан. За декілька хвилин господарі заробили 11-метровий, призначений за фол голкіпера у карному майданчику. Його без особливих проблем реалізував Віола – 1:2.

Одразу після перерви ще один поклав Ларсен, й інтригу у матчі було "поховано". На 70-й на заміну вийшов Брааф, якому вистачило трьох хвилини, щоб відзначитись дебютним голом у складі удінців. Вже під завісу матчу один м'яч відквитав Лападула, однак це виявилось усе, на що були спроможні гравці Беневенто. Зрештою, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Удінезе – 2:4.

Ювентус у матчі з Фіорентиною мав кілька завдань. Туринці планували повернути борг супернику за ганебний розгром у першому колі 0:3. Окрім того, Кріштіану Роналду і Паулу Дибала уклали між собою парі про те, хто з них першим підкорить позначку у 100 забитих м'ячів в офіційних матчах за Ювентус (в активі португальця було 97 голів, аргентинця – 99). Зрештою, щільна боротьба з Міланом та Аталантою у турнірній таблиці змушувала туринців брати три очки у матчі з "фіалками".

Перший тайм був повністю за господарями. Незначна перевага Юве у володінні м'ячем була знівельована різницею у кількості ударів у площину воріт. В середині тайму Ерік Пульгар влучив у стійку з лінії штрафного майданчика, а згодом Душан Влаховіч впав у володіннях Войцеха Щенсни, вимагаючи пенальті. Згодом арбітр таки призначив одинадцятиметровий у ворота "Старої синьйори" за гру рукою Адріена Рабйо. Сербський форвард ударом по центру воріт вивів Фіорентину вперед.

Одразу після перерви гості відновив статус-кво. Хуан Куадрадо з центра поля віддав довгий пас на Альваро Морату на лівому фланзі. Той накрутив захисника, увірвався у штрафний майданчик суперника і по дузі запустив сферу у дальній верхній кут воріт. Ювентус продовжував більше володіти м'ячем, натомість Фіорентина більше загострювала і била по воротах. Однак, це не вплинуло на кількість голів і матч так і закінчився результативною нічиєю.

Інтер, який в останніх двох матчах дещо пригальмував, зобов'язаний був брати три очки у матчі з Вероною. Перший тайм минув практично без моментів – гості навіть діяли трохи гостріше.

По перерві "нерадзуррі" додали. Спочатку Ашраф Хакімі влучив у стійку, а згодом знайшов передачею Маттео Дарміана на лівому фланзі. Той, увірвавшись у штрафний майданчик, влучно пробив поміж ніг захисника повз голкіпера Верони. На останніх хвилинах Давіде Фараоні вдалось зрівняти, однак арбітр зафіксував фол в атаці і гол скасував. Мінімальна перемога зміцнила лідерство Інтера у Серії А.

Турнірне становище Роми останнім часом залишає бажати кращого, але у матчі з аутсайдером турнірної таблиці Кальярі, підопічні Фонсеки могли його дещо покращити. Однак, все пішло не так з перших хвилин поєдинку.

Вже на 5-й хвилині рахунок відкрив Лікоянніс, який замкнув прострільну передачу Жоау у штрафний майданчик. У середині тайму римляни зрівняли завдяки голу Переса, однак одразу після перерви "острів'яни" знову вирвались уперед – цього разу відзначився Марін. На 64-й хвилині Жоау з лінії карного майданчика вистрілив у лівий кут воріт – 3:1. "Вовки" одразу кинулись в атаку, й на 69-й один гол відквитав Фасіо. Однак, це виявилось усе, на що були спроможні гості. У підсумку – перемога Кальярі – 2:3

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ