УКР РУС

Спеція з Коваленком поступилась Ромі – українець став одним з найкращих у складі "орлят"

22 січня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

В рамках 19-го туру Серії А 2022/23 заплановано кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2022/23, 19-й тур

Сампдорія – Удінезе – 0:1

Гол: Ехізібу, 88

Монца – Сассуоло – 1:1

Голи: Капрарі, 60 – Феррарі, 13

Спеція – Рома – 0:2

Голи: Ель-Шаараві, 45, Абрахам, 49

Наполі переміг Салернітану й відірвався від другої позиції на 12 очок, тріумф Торіно у Флоренції

Програму дня в Італії відкривав поєдинок у Генуї, де Сампдорія приймала Удінезе. Гості підходили до зустрічі, маючи за плечима 10-матчеву безвиграшну серію, а господарі йшли у зоні вильоту – в таких умовах нічия нікого не влаштовувала. Втім, за 87 хвилин вболівальники не побачили жодного гола.

Банер фанатів Сампдорії в пам'ять про легенду клубу – Джанлуку Віаллі. "Твоя мужність – наша сила"

Ближчою до перемоги була більш активна Сампдорія, гравці якої змарнували три-чотири явних гольових нагоди. Зокрема, на старті зустрічі Габ'ядіні та Джурічіч не реалізували виходи віч-на-віч. Фріульці ж частіше стріляли по воротах. У підсумку, кількість перебила якість – на 88-й хвилині Ехізібу вивів Удінезе вперед, скориставшись вдалим рикошетом після м'якого закидання в центр штрафного. Цей гол і приніс перемогу гостям.

Монца на своєму полі приймала Сассуоло. Дітище Берлусконі в останніх турах набрало непоганої ходи, що дозволило йому піднятись вже у середину турнірної таблиці. Натомість колишня команда Роберто Де Дзербі продовжує тріщати по швах, не знаючи смаку перемог в останніх семи матчах – востаннє "чорно-зелені" набирали три очки ще у жовтні минулого року. Господарі у першому таймі володіли беззаперечною перевагою, тож гол у їхні ворота на 13-й хвилині був неочікуваним. Попри це на перерву гості могли йти з перевагою у два м'ячі, але Обіанг влучив у поперечину. В середині другої сорокап'ятихвилинки Монці вдалось відігратись, але на більше команд не вистачило.

Рома на виїзді здолала Спецію. На останній хвилині першого тайму Ель-Шаараві відкрив рахунок, а зразу по перерві Абрахам подвоїв перевагу "вовків". Дублем з асистів відзначився Дибала. Перемога підняла команду Моурінью у топ-4 Серії А.

Український півзахисник "орлят" Віктор Коваленко розпочав зустріч на лаві запасних, однак вийшов на заміну на 55-й хвилині, замінивши Бурабію. Наш співвітчизник отримав від статистичного порталу SofaScore 8,6 бала, що стало другою оцінкою в команді (більше лише в Ітана Ампаду).

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ