УКР РУС

У найдорожчому поєдинку світу визначився останній новачок АПЛ 2023/24 – все вирішила серія пенальті

27 травня 2023 Читать на русском

Ковентрі Сіті та Лутон зустрічались у фіналі плей-офф Чемпіоншипу сезону 2022/23. Переможець дуелі здобув путівку в АПЛ.

Чемпіоншип, фінал плей-офф

Ковентрі Сіті – Лутон – 1:1, пенальті 5:6

Голи: Хамер, 66 – Кларк, 23

Прямі путівки до елітного англійського дивізіону здобули Бернлі та Шеффілд Юнайтед. Команди, що посіли 3-6 місця, грали у плей-офф. Лутон у двоматчевому протистоянні здолав Сандерленд (1:2, 2:0), а Ковентрі мінімально переграв Мідлсбро (0:0, 1:0).

Холанд став гравцем сезону в АПЛ і продовжив гегемонію Манчестер Сіті

Колективи зустрілись у найдорожчому матчі в історії футболу. Річ у тім, що команда, яка вийде в АПЛ, отримає космічну суму – щонайменше 170 мільйонів фунтів, навіть якщо вилетить наступного року, і 285 млн, якщо збереже прописку в еліті.

Лутон ніколи не грав в АПЛ, водночас Ковентрі Сіті отримав шанс повернутись в еліту вперше з 2001 року, тож мотивація команд зашкалювала. Перший тайм номінальні гості можуть записати собі в актив – тотальна перевага конвертувалась у гол Кларка на екваторі.

"Небесно-блакитні" зібрались по перерві й зловили суперника на контратаці, яка завершилась влучним пострілом Хамера зльоту з лінії штрафного. Ковентрі міг забивати вдруге, але удар Годдена з чудової позиції був неточним.

Гра перейшла в овертайм, де команди були вкрай обережними й створили обмаль моментів. На 117-й Лутон забив. Тейлор скористався помилкою захисника й закотив сферу у ворота. Святкування перервав VAR – гол скасовано через гру рукою.

Долю останньої путівки в еліту англійського футболу вирішувала серія пенальті. Перші 10 ударів футболісти пробили бездоганно. Поттс реалізував шостий 11-метровий "капелюшників", а Дабо після нього схибив. Лутон виходить в АПЛ вперше у своїй історії!

Доля Миколенка в АПЛ, іспанське божевілля – головні інтриги топ-5 чемпіонатів на фініші сезону