УКР РУС

"У нас у команді із такими зачісками не ходять": вихованець Шахтаря – про жорсткі методи Павлова

3 січня 2023 Читать на русском

Півзахисник В'ячеслав Чурко пригадав сувору дисципліну в Маріуполі часів Миколи Павлова.

"У цього тренера дуже складні тренування у фізичному плані, мені було досить непросто там. Коли я тільки приїхав на базу, у мене була зачіска "ірокез". Першим мене побачив тренер воротарів й одразу ж сказав мені, що Павлову такі зачіски не подобаються. Він почав долонею, як праскою, рівняти мою зачіску.

Коли до роздягальні зайшов Павлов, то подивився на мене і сказав: "У нас у команді із такими зачісками не ходять". Я зрозумів, що доведеться підстригтися трохи коротше. Більше він мене із цього приводу не чіпав.

"Рік буду бігати по колу поля в Донецьку": екс-гравець Шахтаря – про зірваний трансфер у Бенфіку і шантаж "гірників"

Одного разу до команди також приїхав футболіст, у якого волосся було до плечей. Павлов йому одразу: "Даю тобі годину. Якщо хочеш грати у команді, то чекаю тебе у своєму кабінеті із нормальною зачіскою". У той же день у гравця вже була зачіска "напівбокс".

Коли Микола Петрович кричав, то дах на базі падав, усі боялися. Дисципліна у команді була на першому місці. Йому було однаково, що ти за гравець та з якої ти країни. Необхідно було на всі сто відсотків виконувати те, що він тобі казав", – розповів Чурко в інтерв'ю Українському футболу.

"У бардачок поклали 10 тисяч доларів": збірна України ночувала в аеропорту, фатальний пенальті наосліп, образа на Штанге