УКР РУС

"У лютому футболісти залишаться лише на папері": Лавриненко закликав якнайшвидше розпочати новий сезон УПЛ

16 травня 2022 Читать на русском

Головний тренер Інгульця Сергій Лавриненко висловився щодо ідеї провести експрес-чемпіонат України у лютому-березні.

"Ми опинились у тяжкій ситуації, в якій раніше ніколи не були. Ми думали, що найважчий момент був, коли зупинили чемпіонат через коронавірус, але коли над головою літають ракети – це набагато небезпечніше, ніж якийсь нежить.

"М'ясо, яке йде до нашої країни, треба викинути": кіпер Олександрії закликав дозволити футболістам виступи за інші клуби

У цій ситуації хлопцям потрібно залишатися професіоналами та підтримувати форму, наскільки це можливо. На запитання "коли розпочнеться новий чемпіонат", мабуть, наразі ніхто не може відповісти. Найголовніше, щоб закінчилась війна, і тільки тоді ми зможемо розпочати чемпіонат.

Експрес-чемпіонат у лютому-березні на заході України? Думаю, що в лютому ми вже не знайдемо футболістів, вони залишаться лише на папері, тому що дуже складно самостійно підтримувати повноцінну форму і більшість просто не має такої можливості. Футболіст – це професія, чим раніше відновиться ігровий процес, тим раніше вони зможуть заробляти гроші та годувати свої сім'ї. Знаю, що багато футболістів шукають альтернативу заробітку та розглядають не футбольні, альтернативні варіанти працевлаштування. Ці хлопці не з Інгульця, наші поки що терплять. У Першій та Другій лізі понад 50 відсотків футболістів шукають роботу, щоби прогодувати сім'ї, а деякі вже працюють.

Провести чемпіонат за кордоном? Щодо УПЛ, то я не бачу тут великих складнощів. Є багато команд, які проводять по місяцю-півтора збори в Туреччині в зимовий період. Тут більше фінансове питання. Якщо УЄФА зможе частково компенсувати витрати, то цілком реально. Потягнути витрати можуть, мабуть, лише п'ять команд, які виступають у єврокубках. Розтягувати чемпіонат не варто. Можна проводити три гри на тиждень, коли немає вікон УЄФА. Якщо зараз ми не збережемо Прем'єр-лігу, то ми надовго втратимо футбол", – цитує Лавриненка FanDay.

Велетень з Ковалівки: у Динамо зламав ногу, грав у квадрат із Гусєвим та Відою, пішов на війну, не сказавши сім’ї