УКР РУС

У ФІФА та УЄФА вимагають заборонити товариські матчі європейських команд проти росіян

28 січня 2023 Читать на русском

УАФ закликала керівні органи європейського і світового футболу розібратися з проведенням товариських поєдинків у Туреччині.

Заборони на проведення спарингів з російськими командами наразі немає. На зборах у Туреччині низка європейських клубів вже зіграли такі поєдинки. У зв'язку з цим УАФ вирішила звернутися до ФІФА та УЄФА з проханням заборонити грати з росіянами на будь-якому рівні.

У Росії відібрали матч за Суперкубок – УЄФА визначив нове місце проведення поєдинку

"Хоча ігри в Туреччині мають неофіційний статус, ми вважаємо це порушенням ізоляції російського спорту. Будь-які представники країни не мають права брати участі в міжнародних заходах, зокрема спортивних. Росія та її поплічниця Білорусь мають бути повністю ізольовані", – цитує Олександра Гливинського The Athletic.

Крім того, українські клуби вирішили відмовитися від контрольних матчів проти команд, які на цих зимових зборах вже протистояли росіянам. Зокрема, у приклад навели приклад Партизана, який нещодавно зіграв з Ахматом.

Нагадаємо, від офіційних матчів російські клуби та збірні все ж відсторонені. Нещодавно російська Казань втратила право прийняти матч за Суперкубок УЄФА-2023.

"Господи, краще вже загинути, ніж далі мерзнути": ультрас Шахтаря – від махачу до війни, "Бєркут-Бєркут" і нікчеми з РФ