УКР РУС

"У Чернігові все зруйноване, тільки вирви від бомб засипали": куди подівся і чим займається Олександр Рябоконьbomb

3 липня 2023 Читать на русском
Автор: Любомир Кузьмяк

"Футбол 24" додзвонився до головного тренера Десни. Чернігівський клуб через війну "поставлений на паузу".

Наставник чернігівської Десни без роздумів взяв зброю до рук та вступив до територіальної оборони одразу після повномасштабного вторгнення. Рябоконь захищав Київську область та продовжує нести службу у лавах ЗСУ.

Водночас Олександр Дмитрович не проти повернутися до роботи у майбутньому. І вірить, що зможе зробити це у якості тренера Десни. У коментарі для Футбол 24 Олександр Рябоконь розповів про стан справ у клубі та про своє нинішнє життя.

"Були плани та сподівання, що з наступного сезону Десна повернеться до Прем'єр-ліги, – каже Рябоконь. – У нас відбувалися зустрічі з представниками клубу. Ще на початку березня мали сподівання, що знову гратимемо в УПЛ у новому сезоні. Однак потім взяли до уваги наявну ситуацію.

У Чернігові, на жаль, все зруйноване: стадіон, база, кафе, готель, де команда мешкала. І за цей час нічого не змінилося на краще, нічого не відбудували. Тільки вирви від бомб засипали на центральному полі – на цьому все. Тож вирішили взяти паузу ще на рік. Побачимо, як воно буде.

Я готовий повернутися до справи, якщо все буде гаразд, якщо будуть відповідні пропозиції. Сподівання були на повернення з Десною… 2022-й рік минув без футболу, але останнім часом у мене зростає бажання повернутися до футбольної сім'ї. Саме з Десною хочу повернутися до справи. Але наразі маю великі сумніви щодо майбутнього.

Останнім часом я перебуваю у Києві. Наш батальйон створювався насамперед для захисту столиці. Молоді хлопці майже всі на фронті. Ми іноді супроводжуємо деякі вантажі, проводимо нічне патрулювання. Роботи вистачає, проте у минулому році я був більше зайнятий, ніж зараз.

Минулого року футбол майже не дивився. Лише якісь центральні та великі матчі. А тепер маю трохи більше часу. У мене були сподівання, що Десна повернеться, тому готував себе, переглядав поєдинки Прем'єр-ліги. На деяких київських матчах навіть перебував безпосередньо на стадіоні".

"Ніхто не знав про наш задум": гравець Кривбасу про запис пісні, пропущений дзвінок від Вернидуба та незвичне прізвище