УКР РУС

Тьягу Алькантара: Зіграти б проти Роналдінью!

17 грудня 2013

Він був бажаним гравцем Ґвардіоли ("Тьягу або ніхто"), і таки опинився в лавах мюнхенського чемпіона за 25 мільйонів євро. Незважаючи на тримісячну паузу через травму, 22-річний Тьягу Алькантара до Насіменто знову в основі "Баварії". Сьогодні він лаштується вийти у матчі клубного кубка світу.

- Які у Вас стосунки з Пепом?

- Професіональні. Я познайомився з ним, коли ще був дуже молодим гравцем. Тоді я зразу відчув, що він на мене розраховує. Такого тренера я ще ніколи не зустрічав. Ґвардіола дбає про все, і він завжди готовий допомогти.

- Пеп відгукується про Вас, як безстрашного...

-  Для мене футбол - це насолода. Мені подобається відбирати м'ячі, віддавати досконалі паси і намагатись бути найкращим. Хіба залишилось місце для страху?

- Ваш батько Мазінью - чемпіон світу 1994 року. Як пройшло дитинство?

- Я мав нагоду ходити з батьком на тренування. Коли я приходив додому, то замість будиночків я будував споруди з крісел... Батько завжди мені пояснював, що я роблю правильно, а що не так, як слід. Хоча він мене ніколи не "тягнув" у футбол.

- У дитинстві Ви жили в Італії, Бразилії та Іспанії. Не було важко?

- Переїзди щораз ставали важчими, коли дорослішав, адже я втрачав друзів. Зате я пізнавав культури та мови. Такі обставини допомогли мені швидше змужніти. У цьому більше позитиву, ніж негативу.

- Ваш батько виступав під номером "6". У Вас у "Баварії" такий же номер. Випадковість?

- Цей номер я ношу на знак поваги до батька. Хоч він у мене і не дуже чуйний, проте йому такий крок сподобався.

- Які чесноти прищепили Вам батьки?

- Вони навчили мене поважати інших: від прибиральниці до президента. З кожним слід поводитисся добре, бути вдячним та привітним, а також справедливим.

- Ви тривалий час були травмовані. Як виглядає команда збоку?

- Зауважив, що клуб став іншим. З одного боку, "Баварія" велика, сильна та потужна. З іншого - маленька і така знайома... За цей період було багато приємних миттєвостей.

- А як поводились бос Румменіґґе та президент Хьонес?

- Вони були дуже уважні до мене і постійно цікавились станом відновлення. Сам факт того, що керівництво цікавилось, приносив мені радість.

- Наступною великою ціллю є клубний чемпіонат світу у Марокко...

- Мені поталанило здобути цей трофей з "Барселоною". Я, як іспанець, який виріс у Бразилії, знаю, наскільки цей трофей важливий для представників Південної Америки. Все ж він також повинен бути і у Європі. І ми хочемо його здобути.

- У фіналі Вас може очікувати "Атлетіко Мінейро" з Роналдінью...

- У дитинстві він був моїм кумиром. Я був і є зачарований ним. Проти нього зіграти було б дуже особливим моментом. Роналдінью творив і продовжує демонструвати на полі справжній спектакль...

Інтерв'ю "Більд" переклав та адаптував Андрій Холявка