УКР РУС

Тут забивали красиво. Серія А. 27 тур. Підсумки

1 березня 2011

27 тур Серії А став останнім для Деліо Россі на посту тренера "Палермо".

 

Однак, розпочнемо з головного — тобто поєдинку “Мілан” - “Наполі”. Саме він і став матчем туру ще до його початку.

Очевидно, що глядачі у цій грі очікували набагато більше боротьби та напруги, аніж було насправді. Тотальної переваги “Мілану” хотіли, напевне, лише прихильники “Мілану”. І “россо-неррі” виправдали сподівання останніх. “Наполі” було безлике.

Не хочеться нічого поганого сказати про силу неаполітанців, але, очевидно, що про чемпіонство їм думати ще зарано. Один удар у рамку воріт Абб’яті — все на що вони спромоглися. Після цієї гри стало зрозуміло, що за Скудетто у цьому сезоні будуть боротися дві міланські команди, та й то, “Інтеру” доведеться неабияк постаратися, аби наздогнати “россо-неррі”.

А основним творцем перемоги “Мілану” став Алешандре Пато, який у цьому матчі записав на свій рахунок гольву передачу та гол. Сталося це вже після того, як ібрагімовіч з пенальті відкрив рахунок.

Варто згадати про “взаємодію” Пато та Ібрагімовіча. Коли у першому таймі Пато міг вийти віч-на-віч з голкіпером гостей, то Ібра, замість того, аби віддати йому передачу, вирішив піти на двох захисників і втратив м’яча. Ситуація до навпаки повторилася у другому таймі, однак, на відміну від Ібрагімовіча, Пато не пішов обігрувати двох захисників а вирішив пробити і... забив. Цей гол став одним із найкращих у 27 турі.

Якщо поразку “Наполі” швидше можна назвати уроком на майбутнє, то поразка “Палермо” стала справжньою ганьбою туру. У рідних стінах приймаючи “Удінезе” сицилійці до 27-ої хвилини “летіли” - 0:3. А коли за п’ять хвилин до завершення першої половини зустрічі через перебір жовтих карток поле покинув Баціновіч, то гості до перерви встигли відзначитися ще двічі. Після п’ятнадцяти хвилин відпочинку у ворота “Палермо” влетіло лише два м’ячі. Тут справді потрібно говорити “лише”, оскільки гравці “Удінезе” змилостивилися над суперником і воліли перепасовуватися м’ячем у центрі поля, аніж йти в чергову атаку.

Потрібно згадати і про гравців “Палермо” і про їхніх уболівальників. Зрозуміло, що підтримувати свою команду потрібно завжди, а не освистувати її і тримати шарфики з клубною символікою вверх ногами.

Але й самі гравці “Палермо” могли хоча б показати, що борються і намагаються забити гол престижу, натомість вони відверто перестали грати. Хоча, можливо, все було б по іншому, якщо б фани продовжувати підтримувати сицилійців не дивлячись на рахунок. Одним словом, мають над чим подумати як одні, так і інші.

Та найголовнішим винуватцем поразки був названий Деліо Россі, якого Дзампаріні звільнив з тренерського містка "Палермо" вже на наступний день.

Повертаючись до матчу, то забивали у ньому лише двоє гравців: Антоніо ді Натале та Алексіс Санчес. Чотири голи Санчеса зробили його 12-тим гравцем, які зуміли оформити покер у Серії А, а Антоніо ді Натале після хет-трику очолив суперечку бомбардирів, випередивши на один гол Едінсона Кавані.

Третім у списку бомбардирів йде Марко ді Вайо з “Болоньї”. Саме два його влучні постріли і стали вирішальними у грі з “Ювентусом” - 0:2.

Дель Нері навіть після цієї поразки звільняти не збираються, однак, якщо зважити, що наступним суперником туринців буде “Мілан”, то “Стара синьйора” так і у єврокубки може не потрапити.

А третю сходинку у змаганнях нападників ді Вайо ділить із Самюелем Ето’О, який свій черговий гол забив у поєдинку "Інтера" із “Сампдорією” - 2:0.

Проте простріл Ето’О не став настільки красивим, як удар Веслі Снейдера, що відкрив рахунок у матчі.

Та жоден із вищезгаданих гравців, незважаючи на їхні заслуги, не став героєм туру, оскільки це звання забрав собі Амаурі з “Парми”.

Пармезанці завітали у гості до “Роми”, і цей матч став 600-им у складі “вовків” для Франческо Тотті.

Партнери намагалися свята капітанові не зіпсувати і вже до 36-ої хвилини вели в рахунку — 2:0. Один з голів провів з пенальті саме Тотті.

Однак Амаурі, напевне, про ювілей не знав, і на 74-ій та 79-ій хвилинах відновив паритет. Особливо вдалим вийшов його перший гол, красивіший, за усі вищезгадані.

Хоча з цим голом може посперечатися удар Абделя Геззаля з "Барі", коли він зрівнював рахунок у матчі з “Фіорентиною” - 1:1.