УКР РУС

Туреччина з голом Їлмаза здолала Молдову, Швейцарія забила 7 голів, історична перемога Ірландії

3 червня 2021 Читать на русском

Чимало збірних готуються до Євро-2020, граючи товариські матчі. Швейцарія і Туреччина здобули дуже різні перемоги.

Товариські матчі

Андорра – Ірландія – 1:4

Голи: Валес, 52 – Перрот, 58, 61, Найт, 84, Хорган, 90

Швейцарія – Ліхтенштейн – 7:0

Голи: Гаврановіч, 19, 75, 79, Фасснахт, 46, 70, Фрік, 57 (авт), Фернандес, 85

Туреччина – Молдова – 2:0

Голи: Їлмаз, 58, Ундер, 77

Нідерланди зіграли внічию з Шотландією – геніальний Депай знову рятує "ораньє", а британці дають урок Україні перед Євро

Розпочнемо із пари команд, які на чемпіонат Європи не поїдуть. Тим паче, є про що говорити. Перший тайм матчу Андорри та Ірландії завершився без голів, але на початку другого піренейці несподівано забили. Британці не стерпіли такої зухвалості й влаштували справжній розгром. Трой Перрот оформив дубль, чого зі збірної Ірландії не траплялося майже 3,5 року. Ще по м'ячу забили Хорган і Найт. Стівен Кенні здобув свою першу перемогу на чолі національної команди.

Владімір Петковіч не випустив з перших хвилин чимало лідерів. Можна зрозуміти – у суперниках був скромний Ліхтенштейн. "Футбольний карлик" гідно тримався лише до перерви, пропустивши один м'яч. Однак у другому таймі Швейцарію вже було не зупинити – ще шість голів влетіло у ворота гостей. Найбільше постарався Маріо Гаврановіч, який оформив хет-трик. Тепер Харіс Сеферовіч вже не виглядає безапеляційним фаворитом на місце у старті під час Євро-2020.

До слова, Швейцарія і Туреччина одними з перших розпочнуть боротьбу на континентальній першості, адже потрапили до групи А. Сьогодні у команди Шенола Гюнеша теж був не найсильніший суперник. Молдова трималася гідно, пропустивши лише двічі. Перший м'яч організували Чалханоглу та Їлмаз, а згодом остаточний рахунок встановив Ундер.

Євро-2020: потенційний суперник України, останній(?) турнір Бейла, другий шанс наступника Луческу – прев'ю групи А