УКР РУС

"Це його вибір": Ващук відреагував на рішення Петракова не викликати Маліновського до збірної України

21 вересня 2021 Читать на русском

Колишній захисник Динамо та збірної України Владислав Ващук прокоментував роботу Олександра Петракова на чолі національної команди.

"Робота Петракова на чолі збірної України у вересневих матчах? Цілком нормально. Наставник знайомиться з командою. Він прекрасно розуміє, що на ньому відповідальність за вихід на чемпіонат світу. Ситуація в нашій групі дуже заплутана. На друге місце, вважаю, претендує чотири команди. Не варто списувати з рахунків збірну Казахстану, яка має характер, з огляду на її недавні матчі проти України і Боснії та Герцеговини.

Без Маліновського і з несподіванками: Петраков оголосив склад збірної України на жовтневі матчі відбору до ЧС-2022

Поєдинки з Фінляндією та Боснією та Герцеговиною? Без перебільшення, ці матчі стануть ключовими для збірної України. У вересні в поєдинку з Казахстаном ми втратили, а з Францією – здобули. Однак зараз будь-яка втрата очок може відгукнутися на фініші турніру. Відступати нікуди.

Невиклик Маліновського на жовтневі поєдинки? Склад визначає головний тренер. Це його вибір. Він несе відповідальність за гру і за результат. Сьогодні у нас стало модним обговорювати рішення тренерів, слова гравців. Футболісти не мають права видавати в ефір, що їм подобається або не подобається. Мене завжди вчили, що якщо наставник сказав або вирішив, це закон", – поділився Ващук у коментарі Команда№1.

Зазначимо, що збірна України зіграє проти Фінляндії 9 жовтня та проти Боснії та Герцеговини 12 жовтня без Руслана Маліновського – наставник "синьо-жовтих" Олександр Петраков вирішив не викликати хавбека через нещодавній конфлікт.

Головна проблема Петракова – сам Петраков: тренеру потрібно змінюватися, щоб поїхати у Катар