УКР РУС

Це п'ята, "Шальке", або чорний вечір для гельзенкірхенців. Огляд німецьких ЗМІ

26 лютого 2016 Читать на русском

"Футбол 24" пропонує своїм читачам огляд німецької преси за мотивами матчу-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи між донецьким "Шахтарем" і гельзенкірхенським "Шальке", за підсумками якого "гірники" пройшли до наступного раунду.

Kicker

Чорний вечір для "королівських синіх"

Провідне німецьке спортивне видання відзначає, що після нульової нічиєї у Львові у гельзенкірхенців залишалися непогані шанси перед матчем-відповіддю. Проте прекрасного четвергового вечора всі їх надії перетворилися на суцільне фіаско. Наставник "Шальке" Андре Брайтенрайтер своє чергою не зміг пояснити таку кількість індивідуальних помилок. Крім того повідомляється, що команда на тривалий час втратила Леона Горецку.

Також видання наводить слова голкіпера "04-х" Ральфа Ферманна, які яскраво ілюструють стан команди після гри: "Очевидно, що цей вечір не є добрим. Це дуже принизливо і дуже, дуже гірко. Ми не продемонстрували хорошу самовіддачу, відтак змушені прийняти всю критику, яка є заслуженою".

Bild

Це п'ята, "Шальке"

Німецький таблоїд зазначає, що це мега-ганьба. Серія гельзенкірхенців без перемог збільшилася до чотирьох матчів, і тепер можна сказати, що Андре Брайтенрайтер зіткнувся з кризою.

"Протягом гри "Шальке" почав здавати все більше і більше, поки в середині першого тайму не пропустив перший гол: Сане обрізався в атаці, Феррейра проштовхнув м'яч на Марлоса, який витончено п'ятою з розвороту забив. З того, що відбувалося далі, можна відзначити хіба що незграбну гру Матіпа та травму Горецки, оскільки перевага "Шахтаря" була колосальною".

Офіційний сайт "Шальке"

"Шахтар" розбив "Шальке" із рахунком 3:0

Офіційна сторінка "Шальке" дала дуже розгорнутий звіт. Зокрема відзначається, що в першому таймі гельзенкірхенці мали кілька непоганих моментів, а саме штанга від Гайса на початку та кілька хороших нагод наприкінці. Однак команда втратила Горецку, який невдало приземлився та отримав травму плеча. В другому ж таймі на полі були лише помаранчеві "гірники", а у "синіх" гра взагалі розладналась.

Відтак, підсумок матчу: "Не показавши практично нічого, "Шальке" залишає Лігу Європи 2015/2016 на стадії 1/16 фіналу. Донецький "Шахтар" зіграв в цьому матчі від суперника, і холоднокровно реалізував всі моменти, які їм дозволив створити опонент".

Deutsche Welle

"Шальке" провалився перед власними уболівальниками

Німецька міжнародна телерадіокомпанія на своєму сайті зазначає, що "Шальке" необхідно було забивати гол на виїзді, щоб пройти далі. Відтак, швидкі контратаки "Шахтаря" повністю декласували слабку оборону. Крім того, на превеликий жаль для господарів, вони ще втратили Горецку наприкінці першої половини. В другому ж таймі оборона "синіх" взагалі була приголомшена 2 голами.

"Шальке" з гуркотом вилітає з Ліги Європи та перетворюється на фон для свисту уболівальників і глибокого занепокоєння Андре Брайтенрайтера".

Андрій Шляхтін, Футбол 24

"Шальке" - "Шахтар". Наші оцінки: фантастичний Коваленко змусив забути про Тейшейру

"Шахтар" може бути українським, Коваленко - у збірній України на Євро-2016. Головні висновки матчу "Шальке" - "Шахтар"