УКР РУС

"Це просто злочин": Циганик шокований провалом Карпат і знайшов команді ідеального тренера

23 травня 2023 Читать на русском

Журналіст і коментатор Ігор Циганик здивований невдачами "зелено-білих" у Першій лізі.

Перед останнім туром Першої ліги у Карпат залишилися лише примарні шанси на вихід у стикові матчі за путівку в УПЛ. "Зелено-білі" повинні громити Оболонь і чекати поразки Металурга Запоріжжя від тернопільської Ниви з великим рахунком. Таким чином, фіаско у Черкасах у матчі з ЛНЗ (1:4) фактично поставило хрест на мріях команди Тлумака про підвищення у класі.

Карпати розгромно програли ЛНЗ і фактично втратили шанси на вихід в УПЛ, МФК Металург теж засмутив львів'ян

"Карпати самі все розгубили, самі все роздали. Тепер має бути неймовірний збіг обставин. Маючи такий бюджет, маючи такі можливості, маючи таких футболістів, не вийти з Першої ліги в УПЛ – це просто злочин, відверто кажу. Мені не вірилося, що Карпати не зможуть пробитися, просто не вірилося. У команді серйозні футболісти, які пограли на серйозному рівні. Там класні умови, хороші зарплати, навіть з огляду на середину УПЛ. І не вийти? Це злочин.

Я не знаю, яким буде рішення клубу, але витратити великі гроші, поставити завдання, застосувати всі "навколофутбольні" моменти, і не вийти – для мене це дивно. Я хочу сказати, що Віталій Кварцяний із такими умовами, таким керівництвом, вийшов би в УПЛ сам, навіть без команди. Як можна було не вийти? Не знаю, які можуть бути пояснення, відмовки.

Володимир Шаран у Минаї, як на мене, зробив неможливе. Минай залишився в УПЛ з одним із найменших бюджетів. Володимир Богданович зумів створити команду. Якби мене спитали, кого можна порадити в Карпати тренером, я би порадив якраз Шарана. Він сам легенда Карпат, мріяв тренувати Карпати. У нього склалася погана ситуація з Димінським, коли його звільнили. У нього це десь незакрите болюче питання з Карпатами, але він зробив неможливе. Минай – це бойова команда. Згадайте початок сезону. Тоді і тепер – це дві різні команди. Чи зможуть його втримати? Як на мене, фінансові можливості Карпат набагато кращі, ніж у Миная. Якби Шаран був у Карпатах, я був би задоволений", – підсумував Циганик в ефірі Циганик Live.

"Дехто думає, що це хулігани. Насправді – це великі люди": історії футбольних фанатів, які віддали життя за Україну