УКР РУС

Трухін: Декілька колишніх гравців "Говерли" також планують подавати до суду

1 березня 2016 Читать на русском

Екс-футболіст "Говерли" Дмитро Трухін в інтерв'ю "Футбол 24" розповів про стан справ у вирішенні питання щодо виплати йому заборгованості ужгородським клубом.

Дмитро Трухін - колишній гравець "Говерли", який виступав за ужгородців з 2011-го по 2015-й рік. Наразі Дмитро та його юрист намагаються через суд зобов'язати "Говерлу" виплатити заборгованність по заробітній платі. Гравець дав коментар "Футбол 24" про прогрес у вирішенні питання.

- Дмитре, минулого тижня ви давали інтерв’ю про свою ситуацію в «Говерлі». За цей час щось змінилося, є прогрес?

- Прийняття судового рішення ще не означає того, що я отримав гроші, скажу вам що є ще багато процедур. По-перше, "Говерла" буде оскаржувати рішення, це ще буде додатково затрачено час. Коли рішення суду буде прийняте, потрібен ще час, щоб виконавча служба змогла стягнути з "Говерли" якісь кошти. Але у нас в країні такі питання швидко не вирішуються. Ми з моїм юристом робимо все, що від нас залежить.

"Я був готовий погодитися на набагато меншу суму, але не вийшло вирішити питання полюбовно"

- Керівництво клубу з вами контактувало? Можливо, були спроби залагодити проблему без суду?

- Ні, я думаю, що і не буде контактувати. Я не хочу постійно напрошуватись. Я йшов на контакт, я хотів і всіма шляхами намагався вирішити це питання полюбовно, не доводячи все до суду. Я думаю, погодився б на набагато меншу суму і все обійшлося б. Але люди просто не хочуть вирішити це все полюбовно. А так, то я б із задоволенням.

Олександр Шуфрич: Якщо футболісти "Говерли" не підуть назустріч, нам доведеться ліквідувати клуб

- А чому саме не виходить, з вами відмовляються спілкуватися?

- Я говорив ще до того, як справа була в суді. В мене були особисті фінансові потреби. Я спілкувався з Олександром Несторовичем Шуфричем, він знав про мою ситуацію, що мені були потрібні кошти. Він казав "так-так, почекай". Пізніше, вже після того, як я подав до суду, я намагався зв’язатися, запропонувати вирішити питання по-доброму, але відповіді не було. Тому я не хочу нав’язуватися. Люди знають, що винні гроші, що програли судову справу. Якщо би було бажання, то вони би вже зі мною зв’язалися і ми б спробували знайти компроміс.

- Чи ви взагалі були готові на виплату частини цього боргу?

- Звичайно, був готовий. Коли закінчувався чемпіонат, в команді більша частина гравців (ми між собою спілкувалися) говорила, що ми готові піти на поступки, розуміючи, що зараз складний час, але нічого з цього не вийшло. Потрібен контакт і з іншої сторони. Я спілкувався з хлопцями, з якими грали в команді, з ними також ніхто не зв’язувався. Якби було бажання, давно можна було б ці питання вирішити.

"Думаю, що в тій ситуації, яка склалася, клуб як не платив раніше гравцям, так і зараз не збирається"

- За який термін був борг перед вами та перед іншими гравцями з команди?

- На той момент, коли я пішов з команди, заборгованість складала 12 місяців. Були хлопці, які прийшли пізніше в команду - у них була заборгованість 7-8 місяців. Не можу за кожного сказати, але особисто в мене 12 місяців.

Суд зобов'язав "Говерлу" заплатити Трухіну 9 мільйонів гривень

- Зараз спостерігаєте за "Говерлою"? Команда готується до сезону, навіть йшла мова про новачків. Як гадаєте, футболісти, які зараз в команді, також не отримують зарплатню?

- В мене майже не залишилося там знайомих, а з тими, які є, вже давно не спілкувався. Я думаю, що скоріш за все, в тій ситуації, що склалася, керівництво клубу бачить це все і думає, якщо до цього не платили, то для чого платити зараз. Це лише моя думка, не можу стверджувати.

- А з колишніми партнерами по "Говерлі" зараз спілкуєтесь?

- Так, з Андрієм Хоміним, Гегамом Кадимяном, Русланом Степанюком. З ними підтримую стосунки.

- У них також були заборгованості по зарплатні в "Говерлі"?

- Так. Я скажу більше, вони так само зараз думають подавати до суду. Була розмова, не скажу, з ким, але цікавляться і планують подавати до суду.

- Тобто заборгованості були в усіх?

- Так звичайно. Отримували гроші лише хлопці, які були в оренді, їм платили зарплату в їх клубі, не в "Говерлі". Їм було простіше. А ми були на контракті в "Говерлі" і не отримували гроші.

- Зараз вже можна говорити, що наступив той момент, коли гравці починають звертатися до суду?

- Чесно кажучи, я дивуюся, скільки гравців пройшли через "Говерлу", а до суду подали лише двоє - я і Кузнєцов. Всі інші ще сподівалися на полюбовне вирішення. Не можу зрозуміти, чому далі ніхто нічого не робить. Всі повигравали футбольні суди, але на цьому все. Федерація до нового року давала час клубу, але нічого не вирішилося. Я не думаю, що в інвесторів "Говерли" закінчилися гроші. Клуби далі отримують атестати, далі грають, заявляють гравців. Це вже тягнеться не місяць, а набагато довше. Я вірю і надіюся, що я все-таки отримаю ті гроші, які заробив, але в нашій країні з нашими реаліями я не знаю, до чого це все призведе.

"Говерла" не може заявляти нових гравців, - Іванов

"Міг би працювати дитячим тренером, але, напевно, плакав би, дивлячись на ті 2 тисячі гривень, які їм платять"

- Які взагалі у вас зараз плани, чим збираєтеся займатися?

- Зараз працюю над тим, щоб мати якусь певну частинку своєї справи, свого бізнесу. З сім'єю, з тими людьми, яким я довіряю. В напрямку повністю не пов’язаному зі спортом і з футболом, в тому числі.

- Так категорично про футбол кажете, чому?

- Та ні, я не категорично кажу, просто тренером я себе не бачу. З дітьми працювати мені, в принципі, було б цікаво, передати свій досвід, навчити чогось. Але якщо йти тренером на роботу - то із зарплатнею в 2 тисячі гривень. Якщо б я в бухгалтерію приходив за такою зарплатнею, то, напевно би плакав, беручи ці гроші (сміється). В справі треба віддавати себе повністю, але за 2 тисячі гривень, навряд чи б вийшло.

- Зараз деякі колишні гравці стають футбольними агентами, там вже далеко не про 2 тисячі гривень мова. Чи такий варіант був би вам цікавий?

- Знаєте, я про це, чесно кажучи, думав. Я просто не знаю процедури. Напевно, треба мати знайомих, у яких є досвід в цій справі, які б допомогли. Але я таких знайомих поки не маю. Життя - така річ, що стверджувати нічого не можна, але на даному етапі я без футболу. А як буде далі - подивимося.

- Вчора було обрано нового президента УПЛ та офіційно оголошено про формат 12-ти команд. Як гадаєте, такі зміни допоможуть оздоровити наш футбол?

- Я би дуже цього хотів. Звичайно, коли приходить нова людина, вона хоче показати суспільству, що може зробити краще. Хотілось би звичайно, щоб не було таких команд, як "Говерла", які не виконують своїх обіцянок, щоб клуби виконували ті контракти, які вони підписують.

Олександр Москаленко, Футбол 24