УКР РУС

Трубін назвав найкращих голкіперів у грі ногами – до зіркової компанії потрапив і український воротар

31 грудня 2020 Читать на русском

Голкіпер Шахтаря Анатолій Трубін розповів, яких воротарів вважає номер 1 у певному компоненті.

"Якщо брати Україну – це мій одноклубник Андрій Пятов. Якщо брати весь світ, то це Едерсон з Манчестер Сіті, тер Штеген з Барселони і Мануель Нойєр із Баварії. Вони дуже здорово грають ногами, зберігають спокій, навіть перебуваючи під тиском, і демонструють високу точність.

Трубін не поставив максимальну оцінку Шахтарю за поточний рік – несподівана мотивація

Зараз майже всі команди намагаються контролювати м'яч і виходити з оборони через короткий пас, тож гра ногами для воротаря є дуже важливою. Це ж стосується і гри на виходах: якщо голкіпер вміє розрахувати траєкторію польоту м'яча, правильно оцінити ситуацію, впевнений і надійний, це може істотно полегшити роботу захисникам, особливо коли доводиться грати з командами, які сповідують силовий футбол.

Але при цьому, вважаю, акцентувати увагу на якісь одній якості не можна – має бути баланс. Можна бути ідеальним в якомусь ігровому компоненті, але якщо є прогалини в інших напрямках, то дуже складно бути успішним і на щось претендувати. Все повинно бути в комплексі, воротар повинен бути універсалом", – сказав Трубін у коментарі офіційному сайту Шахтаря.

Зауважимо, Анатолій був визнаний найкращим гравцем "гірників" у 2020 році. Він встиг відіграти 13 матчів за клуб, з яких 5 відстояв на нуль.

Із Шахтаря – на вихід: Коноплянка і ще 4 гравці збірної України ризикують стати жертвами великої чистки