УКР РУС

Манчестер Юнайтед з феєричним поверненням Роналду розгромив Ньюкасл, Челсі завдяки дублю Лукаку здолав Астон Віллу

11 вересня 2021 Читать на русском

В рамках суботньої програми 4-го туру АПЛ було проведено шість матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2021/22, 4-й тур

Крістал Пелас – Тоттенхем – 3:0

Голи: Заха, 76 (пен), Едуар, 84, 93

Вилучення: Тангана, 58 (Тоттенхем) (друга жовта)

Манчестер Юнайтед – Ньюкасл – 4:1

Голи: Роналду, 45+2, 62, Фернандеш, 80, Лінгард, 90+2 – Манкільйо, 56

Арсенал – Норвіч – 1:0

Гол: Обамеянг, 67

Брентфорд – Брайтон – 0:1

Гол: Троссар, 90

Уотфорд – Вулверхемптон – 0:2

Голи: Сієрральта, 74 (автогол), Чхан, 83

Саутгемптон – Вест Хем – 0:0

Вилучення: Антоніо, 90+5 (друга жовта)

Челсі – Астон Вілла – 3:0

Голи: Лукаку, 15, 90+3, Ковачіч, 49

Великі повернення Роналду та Реала, Нагельсманн проти своїх, Зінченко і Ко жадають реваншу – найцікавіші матчі вікенду

Ігрову програму вікенду в англійській Прем'єр-лізі відкривав поєдинок Крістал Пелас – Тоттенхем. Загалом, перша половина зустрічі була не надто багатою на події, лише на 12-й хвилині "шпори" втратили травмованого Даєра, якого замінив Родон. Команди завдали лише один удар у площину воріт, і пішли на перерву із нульовим рахунком.

У другому таймі підопічні Ешпіріту Санту залишились у меншості – другу жовту картку отримав Тангана. "Орли" одразу пішли уперед і на 76-й вони зуміли заробити одинадцятиметровий. Його без особливих проблем реалізував Заха. На 84-й на полі з'явився дебютант господарів Едуар, який менше ніж за хвилину зумів відзначитись голом – асист у свій актив записав Заха. Вже під завісу зустрічі Едуар у штрафному майданчику замкнув прострільну передачу від Галлахера, оформивши дубль. У підсумку – розгромна перемога Крістал Пелас – 3:0.

Манчестер Юнайтед у рідних стінах приймав Ньюкасл. Роналду вперше потрапив у заявку після повернення до "дияволів", і головний тренер Уле Гуннар Сульшер довірив 36-річному португальцю місце у стартовому складі. Під завісу першого тайму Роналду довів, що не дарма посів місце у старті – він своєчасно опинився на добиванні у штрафному майданчику і потужним ударом спрямував м'яч у сітку.

Невдовзі після перерви "сороки" зуміли зрівняти рахунок – відзначився Манкільйо. Однак, довго радіти їм не судилось – на 62-й Роналду поклав ще один, записавши до свого активу дубль. Трохи згодом, на 80-й, перевагу манкуніанців закріпив Фернандеш, якому асистував Погба. Після цього оговтатись гості так і не зуміли, і вже під завісу поєдинку ще один поклав Лінгард. Зрештою, фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу Манчестер Юнайтед – 4:1.

Арсенал після надзвичайно невдалого старту сезону зустрічався із Норвічем. У першому таймі "каноніри" багато атакували та били по воротах, але забити ніяк не вдавалось – захист "канарок" вдало відводив усі загрози. Команди пішли на перерву за нульового рахунку на табло.

На 67-й лондонці таки зуміли вирватись уперед – відзначився Обамеянг. Гості одразу кинулись в атаку, щоб повернути рівновагу, але до кінця матчу так і не зуміли створити жодного небезпечного моменту. Мінімальна перемога Арсеналу – перша у цьому сезоні.

Брайтон на виїзді зустрічався із Брентфордом. Загалом, перша половина зустрічі була досить нудною – жодного небезпечного моменту до перерви так і не відбулось.

У другому таймі ситуація на полі не змінилась. Боротьба в основному точилась у центрі поля, а небезпечних моментів так і не було. Вже у компенсований час Троссар у штрафному майданчику отримав передачу від Мак Аллістера та потужно пробив повз голкіпера – 0:1. Перемога Брайтона.

Уотфорд приймав Вулверхемптон. "Вовки" розпочали сезон із трьох поразок поспіль, тож у цьому матчі їм була потрібна тільки перемога. Попри це, до перерви вони не зуміли створити жодного вартого уваги моменту, але у захисті тримались досить успішно.

У середині другої половини зустрічі "Вулвз" таки зуміли вирватись уперед – Сієрральта намагався заблокувати прострільну передачу у штрафний майданчик, але головою зрізав м'яч за спину власному голкіперу. Трохи згодом, на 83-й перевагу "вовків" закріпив Чхан. Зрештою, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Вулверхемптона – 2:0.

Вест Хем завітав у гості до Саутгемптона. "Молотки" ще не програли жодного матчу у цьому сезоні, а "святі" прагнули здобути свою першу перемогу, тож матч обіцяв бути напруженим. Однак, перша половина зустрічі була не надто багатою на події. Суперники пішли на перерву із нульовим рахунком.

У другій половині зустрічі ситуація на полі не змінилась. Моменти були в обох команд, але реалізувати їх ніяк не вдавалось. На 85-й хвилині на полі з'явився Андрій Ярмоленко, але відзначитись результативними діями українець не встиг. Нічия.

Завершувала ігровий день зустріч Челсі – Астон Вілла. Вже на 15-й хвилині господарі вирвались уперед – Ковачіч віддав майстерну передачу на Лукаку, який увірвався до штрафного майданчика та потужно пробив у лівий нижній кут воріт. "Леви" одразу пішли в атаку, і до перерви таки зуміли створити кілька небезпечних моментів, але реалізувати їх не змогли.

На початку другого тайму лондонці закріпили свою перевагу – відзначився Ковачіч. До кінця матчу гості відчайдушно намагались відквитати хоча б один гол, але в атаці не клеїлось, ще й "сині" постійно нагадували про себе небезпечними контратаками. Вже у компенсований Лукаку зумів покласти ще один, записавши до свого активу дубль. У підсумку – впевнена перемога Челсі, завдяки якій вони наздогнали манкуніанців та тепер посідають другу сходинку турнірної таблиці.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ