УКР РУС

Тоттенхем пролетів повз єврокубки, Унаї Емері вивів Астон Віллу в Лігу конференцій, Арсенал знищив Вулверхемптон

28 травня 2023 Читать на русском

У завершальному 38-му турі АПЛ 2022/23 визначились останні учасники єврокубків від Англії. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2022/23, 38-й тур

Арсенал – Вулверхемптон – 5:0

Голи: Джака, 11, 14, Сака, 27, Жезус, 54, Ківіор, 78

Астон Вілла – Брайтон – 2:1

Голи: Дуглас Луїс, 8, Воткінс, 26 – Ундав, 38

Брентфорд – Манчестер Сіті – 1:0

Гол: Піннок, 86

МЮ взяв бронзу завдяки Фреду, Лестер і Лідс вилетіли з АПЛ, Ліверпуль влаштував прощальне шоу, Мудрик не вийшов

Арсенал і Вулверхемптон вже нічого не отримали і не втратили б в останньому турі, тож можна було зіграти у своє задоволення. Задоволення отримав тільки один колектив – Джака забив двічі ще до 14-ї хвилини, а на 27-й Сака довів справу до розгрому. По перерві "каноніри" забили ще три рази, але зарахували тільки голи Жезуса й Ківіора. 4:0!

Підопічні Мікеля Артети завершують сезон на другій позиції, набравши 84 очки. Вулверхемптон фінішує тринадцятим, маючи 41 заліковий бал.

Зону Ліги Європи закрив за собою Брайтон, а от питання щодо учасника Ліги конференцій від Англії залишалось відкритим. На сьомій позиції трималась Астон Вілла, Тоттенхем відставив на один заліковий бал, а Брентфорд – на два.

"Шпори" свій матч виграли, відправивши Лідс у Чемпіоншип. "Джмелі" ж приймали Ман Сіті, який готувався до фіналу ЛЧ. Пеп Гвардіола залишив у запасі Холанда, Стоунза, Гюндогана, Бернарду, Родрі й Стоунза – вони так і не вийшли на поле. Де Брюйне у заявці взагалі не було, зате з лазарету повернувся Аке.

І навіть резервний склад "містян" тримав нулі до 86-ї хвилини, допоки Піннок не вивів господарів вперед. Його гол виявився єдиним у зустрічі, однак тріумф Брентфорда не мав сенсу – у паралельному матчі Астон Вілла перемогла невмотивований Брайтон. 2:1.

Підопічні Роберто Де Дзербі з 62 очками відправляються у Ліги Європи. Астон Вілла під керівництвом Унаї Емері займає сьому сходинку й відправляється у зону Ліги конференцій. Тоттенхем і Брентфорд – поза єврокубками.

АПЛ: Евертон красиво врятувався від історичного фіаско – Забарний не розбив серце Миколенку, чемпіон Англії 2016 вилітає